Renault Kadjar: Ženeva 2015

Renault je u Ženevi sve prijatno iznenadio sa svojim novim SUV-om Kadjar, koji je konstruisan na osnovi Nissana Qashqai. Novi model nosi pomalo neobičan naziv Kadjar. Francuski SUV nešto je veći od japanskog (dugačak 4,45 metara, širok 1,84 m i visok 1,6 m).

www.jevtovic-auto.rs

Kadjar odlikuju i neki off-road detalji, kao što su zaštitne ploče napred i pozadi, nešto veći klirens, od oko 20 centimetara, kao i solidni napadni i odlazni ugao, od 18, odnosno 25 stepeni. Renault za Kadjar može nudi i opcioni 4WD pogon, koji pruža automatski način rada (Auto), pogon isključivo na prednjim točkovima (2WD), kao i blokadu srednjeg diferencijala, odnosno konstantno uključen pogon na sva četiri točka (Lock). Sve kao kod Nissana.

kadjar-zeneva-renault-fotoVerzija samo sa 2WD pogonom nije bespomoćna van puteva, jer Renault tvrdi da novi Extended Grip sistem omogućava uspešno savladavanje rastresitih i klizavih podloga. Kadjar će, kada je reč o opremi, novi Renault dolazi sa novim R-Link 2 informaciono-zabavnim sistemom, koji omogućava glasovne komande, navigaciju, Bluetooth konekciju i radio/mp3 reprodukciju. Motori su preuzeti od Nissana.

www.jevtovic-auto.rs

POSETILI SMO: Renaultov salon – Jevtović Auto d.o.o., Čačak

TESTIRALI SMO: Renault Clio IV 1.5 DCI

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.