Rešite se zamagljenih stakala na kolima

Dolaskom hladnih dana, mnogim vozačima veliki problem ujutro predstavljaju i zamagljena stakla. Ovi jednostavni trikovi rešiće vas te muke brzo i jednostavno.

Foto:Pixabay

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Najjednostavniji recept za odmagljivanje prozora je da uključite klima uređaj, podesite da greje i usmeriti vazduh prema prozorima. Ako ste bez klime, takođe je dobro hladan vazduh usmeriti prema prozorima, ali puno prijatnije je uključiti grejanje, ali bez recirkulacije vazduha  jer želite da izbacite vlažan vazduh iz vozila.

Jedan ‘recept’ na YouTubeu nudi DaveHax. On savetuje da čarapu napunite silikonskim peskom za mačke.

Nakon što ste je napunili napravite čvor i ubacite to u drugu čarapu kako bi vaša instalacija bila čvršća. Ako nemate pesak, možete uzeti i silikonske kuglice, a one bi trebalo da privlače vlagu.

Za najveću efikasnost savetuje se da čarapu postavite bliže staklu i ta bi metoda u startu trebala smanjiti količinu vlage u autu.

Postoje  i specijalni sprejevi koji se nanose na stakla, i oni zaista pomažu, ali morate naprskati ponovo stakla kroz nedelju dana. Dobra vidljivost je jako važna, tako se nemojte sa tim igrati!

Posetite novu rubriku automobili na N1info.com i pročitajte moje testove automobila. 

Izvor: N1info

Testovi automobila: Jaguar XF 2.2d

 

 

aca-todorovic

Volvo