Sa konja na magarca: Astra G Vs C4

Postovani g. Todorovicu, Potrebna mi je Vasa pomoc kod izbora automobila jer sam prvi put u ulozi kupca a moje znanje u ovoj materiji je vrlo skromno. Radi se Citroenu C4 1.6 110ks, 2005 god. VTR kupe Automobil je vrlo specifican jer je prva registracija 2010. i ukupno je presao 45.000km.

Prodaje ga prvi i jedini vlasnik, koji veliki fan Citroena i koji ga je odrzavao u ovlascenom servisu Savin. Auto je registrovan do maja 2018, odradjen je veliki servis, zamenjen je akumulator, zamenjene su plocice na kocnicama, zamenjen je kompresor klime, uz auto idu i kompleti letnjih i zimskih guma sa al felnama, amortizeri su na oko 90% Auto je prosle godine bio u oglasima i nije prodat po ceni koja je trazena.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Planiram da auto koristim narednih 5 godina, pa vas takodje molim za procenu mogucih problema i servisa koji me cekaju. Vlasnik za trazi 4500 Eur, a ako uzmemo sve prethodno navedeno kao nesumnjivo da li je to realna cena?

Video sam ovaj oglas http://www.automaxx.rs/listings/details/citroen-c4-14-benzin-12847/ i poredeci sa tim autom deluje da je ponuda fer. Dakle ako je u pitanju jedan od najbolje ocuvanih i odrzavanih C4 u Bg da li ga vredi uzeti? Trenutno vozim Opel Astru g 1.7cdti 2004 karavan Napominjem da imam skoro 2m i blizu 100kg, a auto bi koristila i supruga, dete nam ima 5god Godisnje prelazim oko 15000 km, podjednako gradske i medjugradske voznje Ono sto sam dosad video u Vasim analizama je da dajete prednost benzincu 1.6 u odnosu na druge agregate http://www.testoviautomobila.rs/zasto-je-citroen-c4-jeftiniji-od-konkurencije/ http://www.testoviautomobila.rs/da-li-je-c4-za-preporuku/ Srdacan pozdrav, Milan Tošić. 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Tošiću hvala vam na poverenju, i zanimljivom pitanju. Citroen C4 je solidan automobil, pa i više od toga. Verzija sa troja vrata je atraktivna, ja je obožavam, ali o ukusima ne vredi raspravljati. Benzinac od 1.6 litara je pouzdan, i nije skup za održavanje.  U gradu troši između 10 i 11 litara. Ako želite štedljiviji C4 kupite ga sa slabijim motorom od 1.4 litara. Kasnije u prodaji će biti malo teže, jer je mnogo popularnija verzija sa petoro vrata.

Kada dobijem odgovore na pitanja  koje sam vam poslao, poslaću vam odgovor, koji će vam sigurno pomoći u donošenju racionalne odluke. Naravno, vaša odluka ne mora biti racionalno, Na meni je da vam pružim sve potrebne informacije, a na vama je da sa svojim novcem činite šta vam je volja.

Servisa Savin ne mogu da preporučim. Tako da to nikako nije prednost kod ovog automobila.

Ono što mogu odmah na osnovu slike da vam kažem je da su gume jako loše, stare i za bacanje, i da im je profil nebezbedan. Neko ko brine o svom automobilu, sigurno ne vozi auto sa ovako lošim gumama, a to samo inicira nova pitanja. Ono što je sigurno je da je pomenuti vlasnik redovni pravo i glancao svoj auto, a to nema blage veze sa održavanje mehanike, elektronike i svega ostaloga. Morao bi lično da pregledam auto, ali sumnjam da je za preporuku, naprotiv, čak i ako ima samo 45.000 km. Jer motor korodira, i propada i kada se ne vozi, kada ne radi, pa je moguće i da nije u tako dobrom stanju kao što mislite.  Bojim se da vam je ovaj C4 kao žena koja ima 39 godina i koja nije rađala. Šalim se malo naravno, ali bolje poređenje u ovom trenutku nemam.

Evo pitanja za vas:

Koliko su vam važne performanse?
Da li volite da imate snage u motoru na uzbrdici?
Da li vam je ok ako morate da ugasite klima uređaj pre preticanja?
Da li ste nervozni ako nemate snage da obiđete šleper na regionalnom putu?
Da li vam smeta buka od motora kod preticanja kada morate da stisnete gas do daske?
Da li ste vozili benzinca i kojeg?

Pošaljite i vi vaše pitanje, dileme, nedoumice. Lako ću ih rešiti, kliknite dole na link: 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

RAČUN: 285233504000148510
Sberbank

Volvo