Sramota: Tesla se zapalio

Velika bruka za proizvođača automobila Tesla. Naime, Tesla Model S zakačen na “superpunjač” u Norveškoj se zapalio i potpuno izgoreo u jutarnjim časovima 1. januara. Sreća za vlasnika, koji će novogodišnju proslavu verovatno pamtiti kao jednu od najgorih, jeste to da nije bio ni blizu svog skupcenog vozila.

najbolji-_auto_logo_670-1

Dok je vlasnik čekao da se automobil naupuni, nešto je krenulo po zlu i izbio je požar.

Međutim, zbog prirode Tesle i preporuka kompanije Ilona Maska, vlasnik, vatrogasci i radoznali prolaznici su mogli samo da gledaju kako se Model S bukvalno topi i pretvara u neprepoznatljivu smesu.

Ovakvi požari se ne gase običnom vodom ili uobičajenim vatrogasnim smesama, a kako su izvestili lokalni mediji “za norveške vatrogasce je bakarna smesa preskupa”.

Zasad nije poznat uzrok požara, ali se u komentarima na internetu pojavila teorija da je norveška infrastruktura imala problema zbog hladnog vremena i da je “superpunjač”, iako je brendiran Teslinim znakom, bio samo privremeno rešenje.

Inače, ovo nije prvi put da Model S potpuno izgori i ostaje da se vidi šta će kompanija uraditi povodom ovog i sličnih slučajeva. Da li je i sada VW veći problem? Ili je napada na VW bio da se skrene pažnja sa pravog problema? Šta vi kažete?

Volvo