Šta da kupim za 4.000 evra – Alfu MiTo?

Poštovani gospodine Aleksandre, suprugin i moj budžet je 4000 evra za automobil, kojega ćete nam Vi pronaći, ako je moguće za te pare pronaći: 1. da je jeftin za održavanje, pošto ga nećemo preprodavati; 2. da je jeftina registracija; 3. automobil bi koristili za gradsku vožnju, eventualno dva do tri puta što bi otišli kod mojih u Hrvatsku(Dalj); dakle, neka troši i više, što znači da nam ne igra ulogu da li je benzin ili dizel, kao ni posebna marka automobila, iako nam se sviđaju Ford Fiesta, VW 5, Fiat grande punto, a čak nam se mnogo dopada i Alfa Romeo Mito.

da Vas ne zavlačim mnogo, želim da Vam platim da mi pronađete automobil za nas dvoje. Mi, na našu žalost, nemamo decu, ako je to važno, a mislim da je bezbednost na prvom mestu i ono što sam na Vašim tekstovima već čitao. Znači, platiću Vam, ako je potrebno, odmah i onih 18000 dinara, čisto da znate da smo ozbiljni i da, kako sam Vam već rekao, veoma cenim Vaš rad! Ivan.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Ivane, hvala vam na poverenju.  Alfa Romeo MiTo je jedan odličan automobil, stvarno je uživanje voziti ovaj auto, posebno sa nekim malo snažnijim motorom. Moj prvi kontakt sa ovim automobilom je bio sa turbo benzincem, koji je imao puno snage, i dovoljno obrtnog momenta u nižim obrtajima. Prosto je milina voziti Alfu sa snažnim motorom. MiTo je relativno lagan, vrlo okretan, dinimačan, pa čak i zadivljujuće udoban, kad to mislim, poredim ga sa automobilom slične klase, sličnih dimenzija. Kad razmislim malo bolje, ni jedan automobil ne nudi sličan filing u vožnji kao MiTo. Pomalo vas vraća u osamdesete godine, kad je vožnja automobila sa sportskim karakteristikama bila i zabavna, sa dovoljno adrenalina.

Turbo benzinac od 1.4 litra i 155 ks najbolje leži karakteru ovog automobila. To je onaj idelani motor za jedan ovakav auto, koji se lepo vozi o po gradu, i na planinama, ali i na auto putu.

Jako dobro se kontroliše kada u zavojima preterate sa gasom. Jako je stabilan i predvidiv na kiši, pa čak i na snegu, koliko je to moguće, trakcija je dobra, menjač je odlično usklađen sa karakteristikama motora. Ubrzanja su prosto fantastična, pa i međuubrzanja, kada se vozi laganije, prosečna potrošnja može biti ispod 8,5 litara. Ali računajte da je u gradu potrošnja oko 10 litara, osim ako uspevate da ga vozite do 50 km/h, što je i ograničenje, onda će biti svakako ispod 10 litara. Ali ovaj motor prosto mami, kad krene da “diše”, i vuče, stvarno je greh skloniti nogu sa papučice gasa, ali po zakonu to morate zar ne?

Ovaj auto zahteva maksimalnu kontrolu vaših emocija i želja, jer ovo je jedan od zabavnijih automobila za vožnju sa prednjom vučom. Pravi biser na tržištu, i iako mnogo toga deli sa Grande Puntom, on ima Alfin pečat koji se odlično oseća u ovom automobilu. Nemojte se bojati da je težak, i dosadan za vožnju kao veća Alfa 159 – koja deli platformu sa Vectrom – MiTo je puno dinamičniji i zabavniji za vožnju od limuzine iz Milana.

Grande Punto i Ford Fiesta su automobili koji su okrenuti prosečnim porodicama, izbalansirani, dovoljno stabilni, i moji omiljeni automobili B segmenta, jer se lepo voze, imaju dovoljno precizne upravljače, menjače, i za vozače koji nisu previše zahtevi jako dobar izbor.

Najbolje da se čujemo telefonom, pa da vam uporedim detaljno ova dva modela, kao i njihove motore. A predložiću vam još neke modele, koji su best buz u ovoj klasi. 

 

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića za savet u vezi izbora automobila

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI . Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila.

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 6 000 din (ili 4 000 din za usmeni odgovor), i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Majstore morate vi platite, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena pismenog odgovora je 50 evra, za sve vas iz Hrvatske je 40 evra(zato što sam sva pitanja koja sam dobijao u poslednjih 20 godina bila uglavnom iz Hrvatske) a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite USMENI odgovor za 24h preko VIBERA, onda je 35 evra, u protivnom rok je u proseku 10 radnih dana.
Cena je veća preko PayPal-a, ona je 85 evra.

 

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Volvo