Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Poštovani gospodine Todoroviću,Ja sam Aleksandar iz Beograda i vrlo rado čitam vaše tekstove. Pošto imam nameru da narednih dana nabavim polovan automobil obraćam se Vama ovim putem radi savetodavnih usluga pošto očigledno imate mnogo iskustva u datoj oblasti.

Trenutno posedujem vozilo Toyota corolla xl, 1,3 čiji sam vlasnik od 1991. godine. To vozilo je jako pouzdano i nikada me nije ostavilo na putu i nije imalo kvarove. Mada sam u skorije vreme morao da zamenim set kvačila, pumpu za vodu i homokinetičke zglobove to se pre može smatrati redovnim zahvatima a ne kvarovima. Vožen je uglavnom po gradu i s obzirom na pređenih 176000 km znači da ja godišnje prelazim u proseku oko 7000 km. Pomenuto vozilo više ne ispunjava savremene kriterijume bezbednosti i performansi i ima znakove korozije na nekim mestima tako da bih umesto njega nabavio novije vozilo.

Za nov automobil nemam finansijske mogućnosti ali ni računicu s obzirom na malu godišnju kilometražu. Ne verujem da bih u doba brzog tehnološkog napretka želeo da narednih 25 godina vozim isti automobil kako bi mi se isplatio u njega uložen novac.
Na tržištu ovih dana su u ponudi vozila koja bi meni bila interesantna u pogledu performansi i cene. Ja bih Vama u daljem tekstu predstavio vozila oko kojih imam dilemu a Vas bih zamolio da mi pomognete u izboru i date svoj predlog imajući u vidu pouzdanost, kvalitet i cenu ponuđenih vozila kao i da li imate neki drugi predlog koji je meni promakao. S tim u vezi, nisam zainteresovan za vozila iz uvoza sa nepoznatom kilometražom, lažnom servisnom dokumentacijom i od nepoznatog vlasnika čije se poreklo i servisna istorija ne mogu proveriti.

Ovih dana u ponudi je vozilo Chevrolet Lacetti, 2.0 dizel, 2008 godište sa pređenih 68.000 km.

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8318198/chevrolet-lacetti

Vi ste već preporučivali pomenuti model u tekstu od 25.11.2013. godine ali me zanima Vaše mišljenje danas kao i u poređenju sa sledećim modelima koji imaju dobar odnos cene/performansi i pouzdanosti.

To su sledeća vozila:

2004 Honda Accord Type S, 2400 cm3, 162.000 km,
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7930828/honda-accord-type-s
2006 Honda Accord 2,0, 176.000 km
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8141473/honda-accord-20
Iako dajem prednost japanskim vozilima ne bih bežao od VW ukoliko ima povoljan odnos cena/kvalitet: 2003 Volkswagen Passat B5.5, 158.480 km

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8012452/volkswagen-passat-b55
Sledeća vozila su meni možda skupa nabavio bih ih samo ako postoje zaista dobra opravdanja za to. Međutim, voleo bih da čujem Vaše mišljenje.

Avensis-Aleksandar-Todorovic

2005 Toyota Avensis 2.2 D4D SD LUNA, 100.600 km
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8308506/toyota-avensis-22-d4d-sd-luna

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna, 183.500 km

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/2258819_Toyota_Avensis_2006_god/?cena=high
Pre nego što pogledate gore navedene linkove i date mi odgovor, napomenuću da sam svestan određenih činjenica o kojima ste inače i ranije govorili:

– Vozila sa velikom kubikažom se prodaju po niskoj ceni (i po 5 puta nižoj od nabavne) jer svi beže od njih zbog potrošnje goriva (akcize čine gorivo skupljim nego što je normalno) i visokog poreza (ima li najava da će se porez naplaćivati prema vrednosti vozila a ne na besmislen način kao sada, nešto se o tome govorilo 2015.). Iako ovi troškovi imaju važan značaj pri nabavci ne verujem da bi bili apsolutno presudni za odluku.

– Dizel vozila mogu imati skupe kvarove ali je bolje kupiti dizel vozilo u dobrom stanju nego loš benzinac.
Obzirom na gore navedene činjenice, kakvi su Vaši predlozi, da li možete da mi napravite neku listu 1. izbor, 2. izbor,… kao i da li imate u vidu neki drugi model na tržištu koji nisam naveo.

Srdačan pozdrav,
Aleksandar V.
p.s. novac je uplaćen neposredno pre slanja ove poruke ali bi trebalo da bude vidljiv sutradan (u ponedeljak) kada banke počnu poslovanje.

chevrolet-lacetti-station-wagon-05

 

ODGOVOR JE POSLAT DIREKTNO GOSPODINU. AKO ŽELITE DA I VAMA POMOGNEM U IZBORU AUTOMOBILA, POŠALJITE PITANJE.

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

 

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Testoviautomobila RS LOGO

Foto: Aleksandar Todorović

foto-avensis-todorovic

Volvo