Šta kupiti Scenic ili………..?

Postovani g. Todorovicu, citajuci Vase analize saznao sam dosta toga sto me je zanimalo, kao i dosta stvari o kojima nisam ni razmisljao. Ali, kao i kod svakog novog saznanja, otvara se novi set nepoznanica, te se zbog toga obracam sa nadom da ce te me posavetovati u izboru dobrog auta koji nije problematican za odrzavanje i nije “potrosen” dosadasnjom upotrebom.

Kao uvod posluzice podatak da trenutno vozim Scenic II 1.5 dci 2007. Godiste, a pre toga Scenic II 1.9 dci. Do sada sam vozio automobile na benzin, gas i dizel. Godisnje predjem 15.000 km (2/3 grad i 1/3 more-planina). Kod auta preferiram da poseduje tempomat, klimu, veliki gepek, udobna sedista, el. podizace…..

Trenutna dilema oko kupovine auta ide u dva pravca.

Prvi pravac vodi ka kupovini polovnog auta do 7.500 € sa godinom proizvodnje 2012. i mladje sa sto manje predjenih kilometara. Eventualni konkurenti su Scenic 1.6 dci ili 1.5 dci, C4 Picasso 1.6 hdi, Octavia 1.6 ili 1.9 tdi, Laguna 1.5 …… Zanima me Vase savet, kao i misljenje o kupovini auta u auto kuci ACM Jagodina u smislu regularnosti predjene kilometraze i uopste stanja auta koje prodaju ? U obzir dolazi i dogovor da mi nadjete odgovarajuci auto koji predlazete uz Vasu proviziju .

Drugi pravac vodi u kupovinu novog auta putem kredita uz preduslov prodaje auta koji sada posedujem. U ovom slucaju neko razmisljanje je bilo o kupovini Skode Octavie 1.2 tsi 86 KS. Znacajno bi mi koristio savet i predlog i u slucaju opredeljenja za novo vozilo putem kredita, bilo vezano za moje razmisljanje ili neki Vas predlog.

Auto obicno vozim 5 godina, sto bi naravno kupovinom novoga bilo verovatno duze.
Voleo bih da se moje ime ne pominje i da mi pre odgovora javite koji iznos da Vam uplatim na racun za ovo sto me zanima , a u cilju izbegavanja nesporazuma oko Vasih usluga.

najboljiauto.com-tipo

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine, ne navodim na sajtu vaše ime i prezime, iako mi je to zapravo jedina prava reklama. Jer bolje reklame od čitaoaca koje sam našao solidan automobil, brzo, za malo novca ne postoji od vas, kad to napišete i navedete imenom i prezimenom, da ne bude da hvalim sam sebe, mada mi ni to nije teško. Ali zna se šta je preporuka.

Istina, izbor, traženje polovnog automobila je muka bez kraja, jer ne postoji polovan automobil bez ulaganja, i polovan automobil koji se neće kvariti narednih godina, jer se kvare i novi automobili pod garancijom.

Uvek ću vam preporučiti novo vozilo! Novo je novo, i ne samo što je novo, već imate i garanciju, ali i besplatnu 24 pomoć na putu, besplatan hotel  ako je kvar ozbiljniji, to je velika sigurnost za vas u vašu porodicu.

Ko ne može da priušti nov auto, dakle svi oni koji nisu kreditno sposobni, a takav je veliki broj u ovoj našoj Srbiji koja je sve siromašnija i siromašnija iz godine u godinu, ili svi oni oni koji prelaze manje od 15 000 km godišnje, mogu razmišljati o polovnom automobilu, ali proverenom polovanjaku.

Imate nerealne zahteve. Ako kupujete auto, solidan polovan auto proizveden 2012.godine ne možete proći sa manje od 8.500 evra, dakle za 7.500 evra imate takve automobile u oglasu, ali to su vozila koja su udarana, farbana, sa oko 500 000 km pa vraćeno na 200 000 km. Pogledajte cene u inostranstvu pa na to dodajte naše dažbine, troškove prilikom uvoza, neku zaradu od recimo 300 evra, pa pogledajte kakvu ćete cenu dobiti.

Dakle ja mogu da vam prinađem solidan Scenic 2012.godiište ali za 8.500 evra. Citroen C4 Picasso 2012.godine možete naći i za manje novca, ali realno oko 8.000 evra.

Pošto želite dobro opremljen auto koji se malo kvari, mislim da Octavia sa dobrom opremom i 1.6 TDI motorom košta preko 20.000 evra. Motor 1.2 TSI i 1.4 TSI je za one koji prelaze malo, i koji menjaju automobile na 4 godine, jer posle 100 000 km već se javljaju problemi, ranije sa lancem, ali i dalje sa turbinom.

Ako hoćete pouzdan turbo benzinski motoro, kupite Opel ili Renalt, ali i Ford, 1.0 EcoBoost mašina prelazi 500 000 km bez problema.

Naravno da ni Octavija, a ni Astra ne nude komfor i udobnost Scenica, jer Renault je monovolumen, mnogo prostraniji u mnogo udobniji.

Nije ni korektno porediti Scenis 2012.godište sa novim automobilom, jer novi Scenic košta 20 000 evra, a toliko košta i Astra ili Octavija sa dobrom opremom.

Pošto prelazite samo 15.000 km a menjate kola na 4 godine, moj vam je savet da kupite polovni Scenic.

Volvo