Superb, Mondeo ili Insignia?

Poštovani g.Aleksandre Sve pohvale na dosadašnjem radu, informacije koje dajete zaista pomazu jednim delom naravno,hvala i na tome. Ono sto mi je najbitnije kod vozila je: Bezbednost, komfor i motor. Oprema vozila mi nije toliko primarna(veliki displej, navigacija, panoramski krov, kamere itd.) Otprilike negde 70 do 80% vremena je voznja po gradu,s tim sto zivim na periferiji, nekih 15km od centra. Tako da moja voznja u gradu nije striktno gradska. Moram napomenuti da sam zbog vasih tekstova pomislio i na modele suv iako su oni neka druga kategorija koju nisam razmatrao, ali u zelji da ne nesto ne pogresim ili propustim ipak napominjem i to. Znači porodicni auto(4 člana), sa prostranim gepekom, dovoljno prostora unutar auta jer smo krupnija porodica u smislu visine oko 190cm prosecno (Nismo gojazni ali muskarci imaju malo sira ledja). Kod motora mi je bitno da nije skup za odrzavanje (jer ne bih mogao finansijski da ispratim servis kod nekih modela automobila), da mu potrosnja bude umerena, i naravno da traje sto duze jer nisam osoba koja menja automobile na svakih 3,4 godine. (U proseku oko 7 godina).  Želeo bih ima dovoljno snage da pod punim opterecenjem moze da povuce na usponu ili pri preticanju.

 

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Za Octaviu koju vozim imam reci samo hvale osim sto je malo bucnija i tvrdja. Veoma pouzdan auto ali sam ovog puta hteo da pocastim svoju porodicu i sebe nekim boljim autom, naravno ako to bude bilo moguce izvesti. Neke automobile kao sto je Toyota Corola, po vašoj preporuci sam posetio u salonu. Ali za mene je bilo veoma neudobno na vozačevom mestu a naročito pozadi, tako da nisam dalje razmišljao o tom modelu. (U Toyotinom salonu dobio sam informaciju za Avensis da je u planu da se ne proizvodi vise, sto me je iznenadilo za takav auto ili je to samo prodajni trik?). nadam se da sam vam dovoljno informacija dao, a ako nisam moj mail je m#####@gmail.com Zamolio bih da ime i prezime ne bude objavljeno. Unapred zahvalan.

 • Ime i prezime: Milan Stojanovic
 • Mejl adresa: ####@gmail.com
 • Telefon: 063\######
 • Kada planirate kupovinu?: U narednih nekoliko meseci
 • Kakav auto kupujete?: nov
 • Koliko novca želite da potrošite?: Do 20.000 evra
 • Šta trenutno vozite?: Skoda Octavia 1.9TDI, 2006god.
 • Između kojih se automobila dvoumite?: Skoda Superb 2.0TDI, 1.4TSI od 150KS; Toyota Avensis 1.6 valvematic 136KS, 2.0D 4D 143 KS; Opel insignia, Ford Mondeo, D klasa uglavnom.
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: Internet
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : oko 15000km
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine hvala vam na poverenju. Da li ste proverili koje su cene automobila koje želite da kupite. Superb sa prilično siromašnim, osnovnim paketom opreme Active košta od 23.600 evra, to je cena bez metalik boje.  I to ako odaberete turbo benzinac 1.4 TSI, koji je gotovo sportski motor, a to znači i da je prilično žedan u gradskoj vožnji, imajuću u vidu snagu motora i masu vozila, to je i očekivano, ali neće nikako trošiti ispod 11 litara. Na kraju, ako imate 25 000 evra, imate i za oko 11 litara goriva na svakih 100 km. Nema smisla da kupujete Superb sa opremom Active, jer to nije model koji se kupuje radi štednje.

Ja vam preporučujem za Super motor 2.0 TDI, ali odaberite neki bolji paket opereme na primer Style, cena takvog automobila je 35.900 evra. A to prevazilazi vaš budžet. Superb ima prilično povoljnu cenu za ono što nudi. Sada je pravo pitanje, da li je vama potrebna limuzina više klase, jer Superb svojim dimenzijama izlazi iz D segmenta. Ako gledamo samo paletu motora, sigurno Superb sa motorom 1.6 TDI ili 1.4 TSI nije premijum automobil, ali po kvalitetu to skoro jeste.

Naravno da je mnogo zanimljivije i zabavanije voziti novi Mondeo ili najnoviju Opel Insigniju, ali ni ti modeli nisu puno jeftniji, ako ih odaberete sa nekim snažnijim motorima, i boljim paketima opreme. Cenovno je i Avensis van vaših mogućnosti, jer cena kreće od 21.200 evra za osvni paket opreme i osnovni benzinski motor, koji ne može da pruži dovoljno dobre performanse ovom automobilu.

OVO JE SAMO UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE  POSLAT GOSPODINU DIREKTNO NA MEJL. 

Volvo