TESTIRALI SMO: VW Passat 2.0 TDI

Za moj prvi tekst za najbolji portal u regionu N1, odabrao sam jedan VW-ov automobil. Pre svega zato što iza svega ovoga što se danas dešava ovom brendu stoji politika, pa tek onda ekologija. Novi Passat ne nudi limuzinski komfor prethodne generacije: vrlo je tvrd, dinamičan i izuzetno stabilan. Ima za samo dva centimetra kraće osovinsko rastojanje od Audija A6, od kojeg je pozajmio sve glavne komponente. Passat je novim modelom sa obe noge ušao u premijum klasu. Toliko je bolji od konkurencije da su u Americi prosto morali nešto da učine. Ipak, izgleda da afera emisije izduvnih gasova neće biti dovoljna da se Volkswagen uništi. Vreme je da konačno saznate istinu. Kompletan tekst pročitajte na mom drugom portalu Najboljiauto.com (kliknite ovde).

TESTIRALI SMO: Renault Kadjar dCi 130 4WD

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

a.todorovic-n1

Zahvaljujući VW-ovom dileru iz Kragujevca, Amarket Autu, koji mi je ustupio auto na test, kao i uvek u mojim testovima saznaćete i koje su mane ovog modela. Za početak, moram priznati da odavno nisam vozio tako zabavan automobil sa prednjim pogonom.

najboljiauto-passat

Volkswagen Passat je svoju istoriju započeo davne 1973. godine, što ga čini starijm od Golfa tačno godinu dana. Do modela osme generacije, Passat bio je udoban i praktičan porodični automobil.

aleksandar-todorovic

Nije konkurisao BMW-u niti Mercedesu. Bio je klasa za sebe, osmišljen kao prvi model nove generacije VW-ovih modernih automobila sa napred smještenim vodom hlađenim agregatom i pogonom na prednje točkove. Bila je to revolucija! Četiri decenije kasnije, menadžment VW-a je doneoo odluku da Passat smesti u premijum klasu, pa ova generacija započinje neki novi život sa različitom konkurencijom.

Zahvaljujući VW-ovom dileru iz Kragujevca, Amarket Autu, koji mi je ustupio auto na test, kao i uvek u mojim testovima saznaćete i koje su mane ovog modela. Za početak, moram priznati da odavno nisam vozio tako zabavan automobil sa prednjim pogonom.

Volkswagen Passat je svoju istoriju započeo davne 1973. godine, što ga čini starijm od Golfa tačno godinu dana. Do modela osme generacije, Passat bio je udoban i praktičan porodični automobil. Nije konkurisao BMW-u niti Mercedesu. Bio je klasa za sebe, osmišljen kao prvi model nove generacije VW-ovih modernih automobila sa napred smeštenim vodom hlađenim agregatom i pogonom na prednje točkove. Bila je to revolucija! Četiri decenije kasnije, menadžment VW-a je doneo odluku da Passat smesti u premijum klasu, pa ova generacija započinje neki novi život sa različitom konkurencijom.

Prethodni modeli Passata stvorili su odličan imidž, jer Passat je uvek bio prostraniji, praktičniji, upotrebljiviji i štedljiviji od konkurencije, a najviše zbog štedljivih i pouzdanih dizel motora. Revolucija sa čuvenim TDI motorima sa sistemom pumpa-brizgaljka je završila u muzeju, mahom zbog činjenice da je samo moderniji common-rail sistem mogao da obezbedi Euro 6 tražene emisije gasova. Motor na testu zadovoljava Euro 6+ norme i nema toliko osporavani softver koji “lažira” rezultate emisije u servisu.

Cela priča oko emisije gasova pretvorila se u jednu veliku hajku, a cilj je bio da se nemački proizvođač skine sa trona: VW je ove godine, po prvi put u svojoj istoriji, prodao najviše automobila u svetu i time pretekao Toyotu i General Motors. To je nekima mnogo smetalo, a pošto u svemu ima politike, prave informacije ne dolaze do kupaca. Sada ćete saznati istinu.

VW Passat TDI ima manju emisiju gasova od konkurencije

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU Najboljiauto.COM  KLIKNITE DOLE NA LINK:

TESTIRALI SMO: VW Passat 2.0 TDI

TESTIRALI SMO: Renault Kadjar dCi 130 4WD

najbolji-_auto_logo_670-1

 

n1.info-test-vw

Volvo