Testoviautomobila.rs: Citroen napravio auto koji troši samo 2L/100 km

Citroen će na salonu automobila u Parizu predstaviti štedljivi automobil – koncept C4 Cactus Airflow 2L koji na svakih 100 km može da se zadovolji sa samo dva litra benzina. Koncept je zasnovan na serijskoj verziji modela C4 Cactus. Kako bi se postigla željena potrošnja, smanjena je masa vozila i poboljšana je njegova aerodinamika.

“C4 Cactus Airflow 2L” je za 100 kg lakši od serijske verzije, što znači da njegova masa iznosi svega 865 kg. Da bi se postiago ovakav rezultat, određeni konstruktivni delovi vozila zamenjeni su komponentama od lakših materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, polikarbonati. Optimizacija aerodinamičkih karakteristika automobila postignuta je zahvaljujući izmenama u dizajnu branika, lukova blatobrana, pragova, spoljnih retrovizora, kao i upotrebom specijalnih poklopaca na točkovima i panela koji pokrivaju donji deo vozila. Citroen tvrdi da je na taj način poboljšao aerodinamička svojstva za 20 odsto u odnosu na serijski model.

citroen CACTUSZa pogon je iskorišćena Hybrid Air tehnologija koju je Peugeot već demonstrirao na svom konceptu, 208 HYbrid Air 2L. U pitanju je hibridni pogonski sistem koji se sastoji od 1.2 litarskog PureTech 82 benzinca koji proizvodi 82 ks, hidraulične pumpe i rezervoara sa komprimovanim vazduhom.

pogon CITROENZa razliku od vozila koje je predstavio Peugeot, gde se snaga na točkove prenosila pomoću manuelnog menjača, Citroen je upotrebio automatsku transmisiju. Koncept C4 Cactus Airflow 2L u stanju je da se kreće na tri načina: samo uz pomoć komprimovanog vazduha (u “Air Power ” modu), samo na benzin, i u kombinovanom modu kada automobil koristi istovremeno oba izvora energije. Genijalno zar ne?

Testoviautomobila.rs: Posetili smo Citroenov salon Tago Car, Novi Sad

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.