Testoviautomobila.rs: Da li preporučujete C3 Picasso?

Poštovanje Aleksandre,
mladi smo bračni par iz Novog Sada u potrazi smo za polovnim porodičnim autom (za gradsku vožnju i povremena duža putovanja u regionu) i pažnju nam je privukao Citroen C3 Picasso. Želeli bismo od Vas da čujemo mišljenje o tom modelu. Budžet nam je 5000 eura (u koji bismo uključili i sve dodatne troškove kupovine samog automobila). Kriterijumi su nam: 1. Potrošnja, 2. Održavanje (dostupnost/cena rezervnih delova, nepovoljne specifičnosti modela itsl.), 3. Prostor u gepeku (za duža putovanja; takođe, imamo 2 psa srednje rase sa kojima putujemo na dnevnom nivou, pa bi nam bilo zgodno da ih smestimo u gepek) (takođe, očekujemo prinovu za koji mesec), 3. Registracija i 4. Da ne bude stariji od 2010.

Stroža pravila na tehničkom put do bezbednije vožnje!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Zanima nas i koliko je ovaj model prisutan na našem tržištu. Koliko su kola pogodna za manevrisanje za (uslovno) početnika? Da li biste nam mogli preporučiti još neki sličan model (osim Multiple i karavan modela)?. Ne želimo da zvučimo nerealno, ali smo vrlo ograničeni sa znanjem u ovom segmentu, a posle nebrojeno sati istraživanja, kao i dobronamernih saveta, odlučili smo se da platimo objektivnom poznavaocu.
Unapred Vam hvala na odgovoru!

PS. Gotovo sigurno je da ćemo Vas, nakon odgovora, zamoliti (i naravno platiti) da nam pronađete automobil po Vašim navedenim uslovima

Ime i prezime: Vuk #######
Mejl adresa: w#######@gmail.com
Telefon: 06#######
Kada planirate kupovinu?: U narednih par nedelja
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 5000
Šta trenutno vozite?: Dacia Logan Pickup 1.6 benzin+gas, irelevantno za nase potrebe
Između kojih se automobila dvoumite?: Citroen C3 Picasso ili nesto slicnih dimenzija i karakteristika
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Na internetu, nakon obilnog istrazivanja
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 10-15 hiljada
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine drago mi je što će vašu porodicu uskoro obradovati beba! To je ono najvažnije! A važno je i da vam nađem auto koji će vas dobro služiti. Ako nemate vaše majstore koji će pregledavati automobile po placevima, ja ću vam izaći u susret, posebno jer ste mlada porodica. Moji majstori detaljni pregledaju kola. U svakom smislu te reči. Pregledam ih i ja, ali uvek je bolje da više nas pregleda svaki automobil. Onaj auto koji je u najboljem stanju, rezervišemo, i čekamo vas. Naravno, samo pod uslovom, da odmah po kupovini pristajte da veliki servis, i sve ostale potrebne popravke uradite u servisu koji ja odaberem. Zašto? Zato što ima nerazumnih vozača u Srbiji koji misle da je veliki servis nepotreban trošak, a neki ga odrade u servisu koji to ne odradi kako treba, ili vam zamene samo zupčasti kaiš, a ne i pumpu za vodu, ili vam ugrade polovne delove. Moraćete i da dolazite u taj servis na redovno kontrolu na svakih 5 meseci. Zašto? Zato što želim, da reagujemo odmah kad se pojavi manji kvar, ako se desi neki kvar, a ne da čekamo da menji kvar napravi ozbiljniji, mnogo skuplji kvar. Bez ovakvog dogovor, ne postoji teoretksa šansa da vam tražim automobil. Naravno vaši zahtevi moraju biti realni.

Citroen C3 Picasso je jako udoban, lep i zanimljiv, atraktivan model, koji jako dobro drži cenu, i koji se brzo prodaje ako je dobro održavan i ako ima bogati paket opreme. Izbegavajte benzinac 1.4 VTI i 1.6 VTI, to su motori koji je BMW razvijao za Peugeot, i oni su se pokazali jako loše! Mnogo bolji i jedini razumni izbor je 1.6 HDI od 109 KS, ona verzija od 90 KS je ipak troma za ovaj model od 1300 kg.

 

Ponuda Citroena C3 Picasso nije baš velika, pa vam preporučujem da razmislite o još nekim modelima. Osim toga, bezbednost ovog automobila je tek prosečna. Jeste ovaj model dobio 4 zvezdice na kreš testu, što je solidno, ali to nije najbolji rezultat. Ovo nije sportski auto, već miniven, tako da ako ga posmatrate iz tog ugla ima sasvim solidnu stabilnost, koja je malo bolja od proseja u klasi prosečna.  Kočnice su zadovoljavajuće, diskovi su na sva četeri točka, nije to automobil, koji je nejlepši u klasi, ali jeste mali miniven koji nudi mnogo mesta i pristojno veliki gepek.

 

U frontalnom sudaru zaštita grudnog koša je prosečna.  Tako da su vam male šanse da prođete vez povede. Sa druge strane ovaj auto nema tako malu masu, i 1.300 kg je više od nekih drugih modela, tako da u eventualnom sudar sa modelima manje mase ovaj Citroen prolazi bolje.

U Bočnom sudaru, rezultat takođe nije dovoljno dobar. Sve to ukazuje, da su 4 zvezdice samo prosečan i jedan solidan rezultat. Dobro je što je prilično stabilan u krivinama. Verzije koje imaju 16  – ice lepo i mirno leže na auto putu. Zvučna izolacija je dovoljni dobra, tiho je u kolima do 140 km/h. Potrošnja odličnih 1.6 HDI motora je oko 6 litara, a ti isti motori su poznati kao jako pouzdani. Delova ima, i cena održavanje ovog modela spada u niže u ovoj klasi vozila.

Dobro je što je zaštita bebe ako je u dečijim sedištu u ovom automobilu, dosta dobra, i to treba priznati kao plus.

 

Ponuda prostora je jako dobra. Ima dovoljno mesta na zadnjem sedištu. Napred se sedi blago povišeno, a preglednost je odlična, što je retkost u klasi monovolumena. Gepek je veliki i veoma praktičan, jer se oboranjem zadnje klupe dobije ravna površina. Bogatiji paketi opreme Exellence  prosto oduševljavaju! Lako se vozi u gradu, ime mekane komande, malu dužinu, odličnu preglednost  i lagani servo upravljač! 

Kao što smo se i dogovorili uvaženi gospodine, nakon nekoliko odgovora koji  sam vam poslao mejlom, čujemo se danas u terminu koji ste odabrali, pa ćete imati prilike da čujete detaljnije odgovore na vaša pitanja, i naravno pošto tražim automobil za vas, preporučiću vam i modele koji su najbolji izbor za vašu porodicu.

 

Održavanje 1.6 HDI motor je jeftino. Delova za ovaj Citroen ima, i dosta je kvalitetan auto. Finalna obrada mu je odlična, kao i kvalitet materijala.

 

Kao što smo se i dogovorili uvaženi gospodine, nakon nekoliko odgovora koji  sam vam poslao mejlom, čujemo se danas u terminu koji ste odabrali, pa ćete imati prilike da čujete detaljnije odgovore na vaša pitanja. Najvažnije je da je beba dovoljno bezbedna u ovim kolima, uostalom pogledajte gore rezultate!

 

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE!

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara.

 

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/Pitajte

Ili na moje Facebook stranice Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto. 

Za 3 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja. Osim u banci, možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs. odgovor od 3.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite i 12.000 dinara (za troškove goriva i mojih majstora) i sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto). Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore. Zašto? Pa zato što ako neko plati 3000 din dobije jednu vrstu odgovora, a ako neko plati 15 000 dinara, realno je da dobije precizniji i kvalitetniji odgovor. Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći. – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra, ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne? Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju!

Za korisnike iz Srbije:
RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce, Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor. Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora, ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.
Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu. – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE!

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Volvo