Tijana Milovac: Da li kupiti nov ili polovan auto?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, mi smo petočlana porodica, treba nam siguran i komforan auto. 2004.godine smo kupili polovan Peugeot 307, benzinac i sve ove godine smo bili veoma zadovoljni. Godišnje odemo do 2 puta na duži put i to je to.. Ostalo je vožnja u lokalu, na relaciji Novi Sad, Beograd. Sadašnji auto prodajemo (prešao je cca 140 000 km) i razmišljali smo o polovnom automobilu. S druge strane, možemo da se zadužimo i to bi nam bila bolja varijanta – da ne dajemo keš za auto. Nov ili polovan, javila nam se dilema šta je bolje, pa vas molim da nam pomognete i oko izbora automobila i oko preporuke plaćanja.. I da, da li je bolji benzinac ili dizel? Hvala i pozdrav.

Ime i prezime: Tijana Milovac
Kada planirate kupovinu?: ovih dana
Kakav auto kupujete?: Nov
Koliko novca želite da potrošite?: Novi ili polovan.Nismo odlučili,oko 10,000 €, ali i više ako je kredit u pitanju
Šta trenutno vozite?: Peugeot 307
Između kojih se automobila dvoumite?: Peugeot 3008; 308 SW, Ford?
Gde ste čuli za ovaj sajt?: pronašla sam ga
Koliko kilometara godišnje prelazite?: do 15.000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Foto: Branka Todorović

pitajte-a-todorovica-skodaOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovana g.Milovac, ako već imate 10,000 € sasvim sigurno ne mogu da vam preporučim kupovinu novog automobila, jer za taj novac nemate ni jedan pristojan auto.

Nov auto sa sobom nosi garanciju u proseku od punih 5 godina, i predstavlja racionalniju kupovinu, ukoliko planirate da auto zadržite bar 6-7 godina ili  300 000 km. Odnosno ako godišnje prelazite bar 40 000 km, i ako često putujete u inostranstvo.

Kupovinom novog automobla gubite posle godinu dana 25% vrednosti. Sledeće godine gubite 20%. Dakle mnogo je isplativije kupiti polovan auto star 3,4 godine.

 

Odvojite bar 20 000 € za nov auto, jer za manje novca, NE možete kupiti bezbedan auto sa pristojno snažnim motorom, i gepekom koji je dovoljno veliki makar za tročlanu porodicu. 

Na koji ste Ford mislili Focus, C-Max? Peugeot 3008 je miniven, i jako ga je teško porediti sa Peugeotom 308. Da li planirate da kupite ponovo benzinca ili dizelaša? Šta vam je na vašem Peugeotu smetalo? Dakle, kad mi dopunite pitanje, moći ću da vam napišem ozbiljno poređenje, i analizu željenih modela, polovnih, ili novih koje možete kupiti za oko 10,000 €.

Nema jednostavnog odgovora da li je bolji dizelaš ili benzinac, drugačiji odgovor je za svakog kupca, vozača posebno. Kad bih postao jedan te isti odgovor za sve vas, ova rubrika bi bila besmislena.

Kupovina automobila, odnosno izbor modela nije tako jednostavan kao što se vama možda čini. Meni je cilj da vam za novac koji imate odaberem pronađem najbebedniji automobil u klasi, i automobil koji će u najvećoj meri ispunjavati vaše potrebe.

Iskoristite rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića, napišite detaljno pitanje, iznesite sve vaše dileme oko izbora automobila, i dobićete odgovor koji će razrešiti sve vaše nedoumice. Lako do najboljeg automobila uz pomoć portala Najboljiauto.com. Iskoristite i vi prave informacije, koje će vam sačuvati mnogo novca, a vašoj porodici obezbediti najbezbedniji, i najbolji automobil za planirani budžet. Klikni ovde i pošalji pitanje.

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Plivajući zamajac: problem na Octaviji 1.9 TDI

Golf III 1.9 SDI mi trese?

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je ova Honda Civic iz oglasa?

Da li vredi kupiti VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Kupujem polovan auto: Cruze Vs Fluence

Kakva je ova Corsa iz oglasa? Da li je Golf IV dobra kupovina?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajca

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.