Touran, Peugeot 5008 ili G.Scenic?

Pitanje: Poštovani Aleksandre, vec 2 meseca gledam MPV automobile sa 7 sedišta ali obavezno da bude automatik. Mi smo porodica, uskoro sa troje dece koja bar 3 do 4 puta putuje do Dimitrovgrada, Niša, Novog Sada i bar jednom do Grčke. U proseku više vozimo gradsku vožnju ali praktikujemo putovanja. Posto je prioritet da auto bude MPV sa automatskim menjacem da li mozete da mi prokomentarisete navedene automobile. Gledam iskljucivo i samo 2.0 motore sa vise konjskih snaga iz prostog razloga sto iz nekog svog ubedjenje imam utisak da koliko god su korisceni mogu vise da izdrze od ostalih. Trenutno u oglasima se nalazi sjajan Grand Scenic (po vasem ukusu 2.0 dci motor) ali Picasso mi je miljenik (vozio sam Xsaru Picasso 2.0 hdi) VW je standardno tu kao auto kome slabije pada cena ali je i slabiji sa opremom. Skuplja verzija, 2011 godiste mi se bas svidela ali cena od 11 hiljda mi nije zanimljiva. Planiram 11 hiljda da potrosim na auto sa svim dazbinama (registracija, veliki servis, gume..)

Moje pitanje bi bilo sta vi preporucujete shodno napisanom, da li sam realan sa novcem koji hocu da ulozim za auto koji me interesuju i koji bi bio vas favorit? Naravno ako moze malo vise osvrta na automatski menjac. Za sva pitanja slobodno me kontaktirajte. S postovanjem, Vladimir Jovanović.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1

 • Ime i prezime: Vladimir Jovanovic
 • Mejl adresa: b######@gmail.com
 • Telefon: +38164##########
 • Kada planirate kupovinu?: pretrazujem aute da bih zamenio trenutni auto
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: do 9000
 • Šta trenutno vozite?: Renault Modus, 2005, 1.5,1v automatik
 • Između kojih se automobila dvoumite?: Citroen C4 Grand Picasso 2.0(2011), Renault Grande Scenic 2.0 DCI (2011), VW Touran, Peugeot 5008
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: google
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : 15000
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Ne

 

 • Da li ste već uplatili novac?: Da
 • Da li danas planirate da uplatite novac?: Da

c4-cactus-dsc_0313c

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Jovanoviću hvala vam na poverenju, i zanimljivim pitanjima. Želim vam pre svega srećnu novu godinu, mnogo ljubavi, zdravlja, novca i sve ono što sami sebi želite.

Od modela između kojih se dvoumite, najskuplji je ubedljibo VW Touran, ali ne i najbolji,od navedenih automobila.

Drago mi je što ćete sami da tražite automobil, nadam se uz pomoć vrhunskih majstora, jer u suprotnom kupujete “mačku u vreći”, jer ja ne mogu nikako da prihvatim da vam tražim auto sa automatskim menjačem, u ovoj klasi vozila, jer je ponuda takvih modela očajno slaba. Evropa, nije Amerika, i na našem kontinentu dominiraju automobili sa manuelnim menjačem.  Verzije sa automatskim menjačem  troše oko 2,0 litra više. Ali to je zanemarljivo ako imate u vidu da kvar automatskog menjača može da vam izbije iz džepa i više od 5.000 evra (da sve su nule u redu – pet hiljada evra).

Neću ni pokušati da vas ubedim da uzmete dodatne časove vožnje, i naučite da menjate brzine, niti ću pokušavati da vas ubedim ste loš vozač, ali se nadam da ste svesni da to jeste, jer imate decu, a mislim da nije pametno da ih vozi neko ko nema talenta za vožnju. Prilikom menjanja brzina, kod manuelnog menjača, mnogo bolje pratite rad motora, i bolje osetite mogućnosti motora, vozila, kod automatske transmisije uvek dolazi do kašnjenja, zadrške. Znam da istina nije uvek prijatna, ali meni je krivo što sebe dovodite u nezavidnu finansijsku situaciju zbog automatskog menjača. Ako sam ja znao sa 10 godina da menjam brzine i to ne “Peglici”, verujem da ovaj zadatak nije nesavladiv za vas.

Kod god od navedenih modela da kupite sa automatskim menjačem, možete očekivati probleme sa automatskom transmisijom, koja traje u proseku kao motor oko 300.000 km, a to je kilometaža za automobile stare 6-7 godina. Kupujete zapravo auto čiji će vas kvarovi jako skupo koštati.

kres-test-picasso

Citroen je solidno prošao na kreš testu, 5 zvezdica i 86% od maksimalnog broja poena! Zaštita dece je vrlo dobra 88%.

vw-touran.

VW Touran nudi mnogo manje bezbednosti, zapravo najnebezbedniji u ovom poređenju, a najskuplji, sa najviše km u proseku, da li vama to treba? Zaštita femura, butnih mišića je marginalna, nedovoljna, obojeno je na slici u naradžastu boju! Ovaj test je odavno urađen, tako da tih 5 zvezdica nikako nisu merodavne.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA MEJL.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo