Toyota i BMW zajedno konstruišu super auto

Toyota i BMW razvijaju sportski automobil, sve se odvija prema planu i stiglo se do faze konceptnog vozila. Od kada su BMW i Toyota krajem 2013. postigli dogovor o zajedničkoj platformi za izradu sportskog automobila, u javnosti se spekuliše o kakvim je modelima reč. Planirano je da po završetku projekta kompanije ponude tržištu dva različita modela, od kojih će svaki predstavljati ova dva brenda na autentičan način.

toyota-ft-1_0Ljubitelji Toyote očekuju da će model koji će imati oznaku japanske marke biti naslednik modela Supra. Što se tiče BMW-a, veruje se da će novi model predstavljati zamenu za aktuelni kupe-kabriolet Z4. U opticaju je oznaka Z5, a govori se o dve zasebne verzije – kupeu i varijanti sa mekanim sklopivim krovom.

toyotaZa pogon bi mogao da bude upotrebljen 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-benzinac, u varijantama od oko 190, 245 i 270 ks, dok bi eventualna BMW-ova M verzija koristila turbo-punjeni šestocilindrični motor sa oko 425 ks. Zajednička saradnja znatno snižava troškove razvoja, i proizvodnje.

Ako kupujete automobil posetite rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića i pošaljte vaše cenjeno pitanje (klikni ovde).

Šta kupiti za 19.000€: Astru, Corollu ili Octaviju?

Pitali ste Aleksandra Todorovića: Kakav je Peugeot 301?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.