U kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Pitanje:  Poštovani gospodine Todoroviću imam par konkretnih pitanja. Iz koje zemlje se u Srbiju uvoze generalno sa manje kilometara prešli automobili Alfa Romeo 147 i Peugeot 307. Da li su generalno manje kilometraže iz Holandije, Italije ili Francuske?

U kakvom su stanju HDI diesel motori sa 250.000 km i koliko mogu još da pređu bez intervencije. Zatim, kakva intervencija na takvom motoru sledi i nakon koliko kilometara? Generalna? Da li motori Peugeot 1997 cc 66kW/89HP iz 2003 i Alfa Romeo 1910 ccm, 85kW (114KS ) imaju hilzne. Koji servis Alfa Romeo bi preporučili u Bg. Šta bi preporučili koji od ova dva automobila bolje zadovoljavaju kombinaciju 3 kriterijuma: Broj kvarova, Cena održavanja, Trajnost karoserije.

Foto: Aleksandar Todorović

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Testoviautomobila RS LOGO

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Parip, hvala na poverenju. Pitanja vam nisu nimalo laka, naprotiv. Dizelaši u Evropi godišnje prelaze u proseku 30,000 – 40,000 km, pa vi sračunajte koliko kilometara iza sebe ima automobil star oko 10 godina.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

 

Možete u bilo kojoj državi pronaći dizelaš sa manjom kilometražom, servisnom knjižicom, ali takav automobil je mnogo skuplji, često i dva puta skuplji nego automobili koji se kod nas dovoze. Šta vama vredi Alfa 147 sa malom kilometražom ako košta 6.000 €, kad vi imate 3.000 €? Pomenuti motori nemaju plivajuće hilzne ako ste na njih mislili, a verujem da jeste, ali imaju plivajući zamajac.

Kompletan odgovor pročitajte na sajtu Najboljiauto.com kliknite dole na link:

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

 

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Piše Aleksandar Todorović:

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Volvo