Vectra C: Da li je 1.9 CDTI pouzdaniji od Opelovog 2.0 DTI motora?

Pitanje: Poštovanje Gospodine Todoroviću. Vidim da ste stručnjak za automobile pa sam odlučio da vam se obratim ovim putem. Zainteresovan sam za kupovinu Opel Vectre C sa 1.9 cdti motorom. Pročitao sam na forumima a znam i par ljudi koji voze ovaj automobil sa 2.0 motorom i svi imaju neke zamerke a koliko sam uspeo da shvatim da se 1.9 daleko bolje pokazao.Interesuje me vaše misljenje pre svega i mane i prednosti ovog automobila.U napred hvala.

Ime i prezime: Petar Plavša
Kada planirate kupovinu?: za 10 ak dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4500
Šta trenutno vozite?: Peugeot 307
Između kojih se automobila dvoumite?:opel vectra c 1.9 cdti
Gde ste čuli za ovaj sajt?:preko fejsa
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 20 000
Da li biste platili da vam pronađem auto?:Da

Pitajte Aleksandra Todorovica DSC_0307Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Plavša, Opel nije ugrađivao loše motore u Vectru C. Najbolji agregat je bio Opelov turbo dizelaš od 2.2 litra, od 125 KS odnosno 92 kW koji je bio jako pouzdan, ali skup za proizvodnju, i koji je imao maksimalni obrtni moment od 280 Nm pri samo 1.500 o/min radilice. Zahvaljujući velikom hodu cilindra od čak 98 mm, izuzetno je elastičan, uostalom pogledajte podatak na kolikom broju obrtaja najbolje vuče.

Turbo dizelaš od 2.0 litra, 2.0 DTI ako na njega mislite, ima jednu bregastu osovinu kao i 2.2 motor, ali je nešto lošijeg kvaliteta. Ima dovoljno snage, tačno 100 KS, ali se pokazalo da ovaj motor nešto lošije podnosi nekvalitetno gorivo od 1.9 JTD motora odnosno motora 1.9 CDTI (Opel je kupio motor od Fiata).

Opelov benzinac od 1.8 litra je zato sjajan, kao i svi snažniji Opelovi motori: nidi pristojnih 122 KS i 167 Nm, i troši prihvatljivih 9,5 litara. Vlasnici tvrde da dobro podnosi i ugradnju gasa, ali ja ugradnju gasa uglavnom ne preporučujem kod motora koji imaju više od 100,000 km.

Kada dopunite vaše pitanje, i napišite mi tačno kakav automobil želite, kakav auto vama treba, šta trenutno vozite, koliko ste zadovoljni kakakteristikama vašeg automobila, odnosno šta vam na njemu smeta, i kad napišete veoma detaljno pitanja, i iznesete sve vaše dileme, nedoumice, onda ću moći da vam napišem daleko detaljniji, i precizniji odgovor.

Imajte na umu da je polovan automobil “bure bez dna”, i da je bolje kupiti manji, mlađi i štedljiviji automobil, jer Vectra C nije auto za one sa prosečnim primanjima.

Ovo je samo kraći odgovor, koji je na sajtu www.Testoviautomobila.rs apsolutno besplatan, ali u uvoj rubrici prosto ne mogu svima da stignem da odgovorim na pitanja. Ako želite da budete sigurni da ćete dobiti rešenje vaših problema, onda me podržite sa 499 dinara. 

Ako želite detaljan odgovor na sve vaše dileme, kliknite ovde i pošaljite vaše pitanje u rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića. 

Postavi pitanje!

Cena odgovora je simboličnih 499 dinara. Odgovor na vaše dodatno pitanje je besplatanZa 999 dinara dobijate TEMELJNU ANALIZU 2 automobila. Ako uplatite 1.499 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU svih modela iz vašeg pitanja, I mogućnost da mi do kraja meseca postavite do 5 dodatnih kraćih pitanja, besplatno.
 Za korisnike iz Srbije:
RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank
Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 5 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a.
Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.