Volvo S90 – Bolji od konkurencije!

Volvo je nadmašio konkurenciju! Novi model S90 nudi najviše bezbednosti i udobnosti u klasi, i ima najsofisticiraniju tehnologiju.  Konačno Volvo ima bolji automobil od Mercedesa i Audija!

TESTIRALI SMO: Volvo V40 D4

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo je otkrio prve zvanične fotografije i info na temu novog luksuznog sedana – S90. Zanimljivo je, da će pod haubom biti samo 4-cilindrični motori, a u ponudi će biti i verzija sa AWD pogonom.

volvo-testoviautomobila-rs

Koncept instrument table je isti kao kod XC90 – centralni displej je vertikalno orjentisan. S obzirom da XC90 koristi istu platformu – SPA (Scalable Product Architecture), ne čudi ni tehnika, iako su neki u luksuznoj limuzni očekivali “barem” šestocilindarski agregat. U ponudi su samo 4-cilindarski agregati iz serije Drive-E, uključujući i plug-in hibrid T8 Twin Engine maksimalne snage 300 kW (407 KS). Osnovni pogon podrazumeva pogon na prednje točkove (D4), a snažniji turbodizel D5 i dva benzinska motora mogu se dobiti sa sistemom AWD.

volvo-kokpit

Volvo S90 ima jednu novinu – sistem PowerPulse, koji se nalazi u dizelskoj D5 verziji sa automatskim menjačem i pogonom na sve točkove. Reč je o posebnom “rezervoaru” vazduha, koji je kompresorom povezan direktno sa filterom vazduha.

volvo-sedista

Cilj je da se postigne što bolji odziv motora na komandu gasa, zahvaljujući dovodu kompresovanog vazduha direktno do manjeg od dva turbopunjača. U poređenju sa XC90, reakcija motora je brža. Kvalitet je vrhunski, a takva je i bezbednost putnika.

TESTIRALI SMO: Volvo V40 D4

najbolji-_auto_logo_670-1

Volvo