Volvo XC90: Luksuz pre svega

Lansiranjem druge generacije modela XC90, Volvo je nadmašio nemačke proizvođače premijum SUV vozila: Volvo XC90 se na svim tržištima odlično prodaje. Automobil za koji u kompaniji Volvo tvrde da je najluksuzniji u istoriji ovog proizvođača zasnovan je na hibridnom modelu XC90 T8 i ima oznaku Exellence.

Kako izabrati polovni automobil?

Testoviautomobila-RS-LOGO

Epitet najluksuznijeg, XC90 Exellence zaslužio je zbog dorada i izmena koje su izvršene u enterijeru automobila. Klasično zadnje sedište ustupilo je mesto konfiguraciji sa dva odvojena sedišta koja, između ostalog, imaju ugrađeni masažer i ventilaciju. Takozvani VIP putnici koji sede pozadi uživaće i u većem prostoru za noge, a u ponudi su i dva sklopiva “touchscreen” uređaja instalirana na naslonima za glavu vozačevog i suvozačevog sedišta.

luksuz-volvo-xc90

Preko ovih ekrana može se pristupiti raznim funkcijama vozila, poput klimatizacije zadnjeg dela kabine. Volvo XC90 Exellence opremljen je i stočićima koji su sakriveni u središnjoj konzoli između zadnjih sedišta. U konzoli se nalaze i pretinci za odlaganje kristalnih čaša, koje su sastavni deo opreme, kao i rashladni odeljak.

Da bi VIP putnici potpuno uživali u vožnji, unapređena je akustična izolacija kabine, a Volvo je od kompanije Pirelli naručio specijalne gume koje stvaraju manje buke od standardnih pneumatika.

Pogledajte video, Volvo XC90 ima sve ono što ste oduvek želeli: 

Za bolji kvalitet vazduha u unutrašnjosti vozila stara se sistem za prečišćavanje sa jonizatorom, a listu dodatne opreme upotpunjuje premijum audio uređaj firme Bowers & Wilkins sa 19 zvučnika, ambijentalno osvetljenje i najkvalitetniji kožni materijali.

Pogledajte najnoviji test Volvoa XC90. Uživajte, i razmišljajte koju ćete boju odabrati draga gospodo.

Nakon premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Šangaju, Volvo će ponuditi XC90 Exellence kupcima na probranim svetskim tržištima, među kojima je i kinesko.

Volvo će izlagati samo na tri svetska sajma automobila, a pored Kina, u njihovom kalendaru je Ženeva i Amerika.

Testoviautomobila-RS-LOGO

TESTIRALI SMO: Renault Clio IV 1.5 DCI

 

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

ford-todorovic

TESTIRALI SMO: Opel Adam 1.4

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

 

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.