Vozači početnici uništavaju auto!

Dragi moji čitaoci, znanje je itekako važno, ali podjednako je važno i iskustvo. Poznavanje automobila je jedno, prodaja vozila sasvim drugo, a procenjivanje koliko jedan vozač svojim neznanjem može da uništi auto to je nešto sasvim treće. Najviše problema prethodnih 20 godina imao  sam sa vozačima početnicima, koji su tek dobili dozvolu (ili su je dobili pre 10 godina – a od tada to danas nisu vozili ni 1h) jer oni jako brzo unište kvačilo, ali i plivajući zamajac. Drže nogu na pedali kvačila na crvenom svetlu, a to rade i na uzbrdici – to plivajući zamajac NE TRPI!

Vozači početnici uuopšte nemaju ideju kako motor radi. I to je donekle sasvim OK, ali ne žele da shvate da je nužno proveravati nivo ulja u motoru, i da to nije nikakva kompleksna operacija. Traje par minuta, jednostavno je. Verovali ili ne – vozači početnici voze sa malom količinom ulja u motoru! Sasvim je normalno da motor potroši i 0,5 litra ulja na 1 000 km, i tako pređu par hiljada kilometara, nivo ulja je ispod minimuma, i oni tako voze! Naravno da će oštetiti motor – koji ionako ima realnih 300 000 ili 400 000 km, jer vozači početnici u proseku kupuju auto koji košta 3 000 ili 4.000 evra, a to su prilično stari  i isluženi automobili – kojima treba vrhunski majstor i itekako dobra i redovna briga!

 

Tekst: Aleksandar Todorović urednik 

 

Vozači početnici uništavaju menjač, motor, trap, sve što može na automobilu da se ošteti oni to čine! Zato je vrlo nezahvalno održavati automobil takvim vozačima, a itekako je nezahvalno naći i preporučiti neki model, automobil takvim vlasnicima.

 

Nekada sam rado tražio automobile ljudima koji kupuju svoj prvi auto, mislio sam da je to posebna čast za mene – a ne muke i problemi u najavi! Danas to jako retko činim. Žao mi je što nisam baš toliki mazohista da ljudima bez vozačkog umeća tražim automobile. Naravno da to i dalje činim, pravim izuzetke, ali se itekako zbog toga brzo pokajem!

Svako ko se iole razume u automobile, svako ko ima svoj servis – Itekako dobro zna da procenjivanje stanja polovnog automobila jeste najnezahvalniji posao u svetu polovnih vozila, i da je posao kojim se ja bavim krajnje komplikovan i veoma zahtevan. Sve je u poverenju! Ako imate poverenje u mene, meni nije problem da dam sve od sebe da vam pronađem najbolji mogući auto za vaš novac. Mogu i da vam obezbedim vrhunsko održavanje kod iskusnih i poštenih majstora. Više od toga ne. Još uvek nisam uspeo posle 20 godina da pronađem polovan auto koji je nov. I nikako mi ne polazi za rukom da vozačima početnicima objasnim da auto koji ima više od 10 godina i 400 000 km, kvarovi stalno kucaju na vrata. Samo je pitanje koji broj kvarova i koliko oni koštaju.

 

Ono što jeste sigurno, je da ću pronaći za vaš novac puno bolji auto nego vi sami, samo je pitanje koliko bolji? Da li je to 60%, 70% ili samo 20%? Ali ovo pitanje se postavlja samo zato što ja ne znam koliko se vi razumete u automobile i koliko će te sreće imati prilikom kupovine automobila! Ako nemate MAKSIMALNO poverenje u mene, molim vas nemojte me kontaktirati. Ja nisam mađioničar, i nemam mogućnosti da od “babe” napravim “devojku”. Istina svaka žena se pored pravog muškarca itekako podmladi :), isto kao što svaki auto u rukama dobrog auto mehaničara “oživi”, ali gospodo treba imati mere! 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

Za vas pronalazim polovne automobile!

 

Za vas pronalazim polovne automobile!

Čuveni Klarkson je izjavio: Svi automobili proizvedeni nakon 2008. godine su lošeg kvaliteta! Engleski novinar ume i voli da pretera, ali moram reći da ovoga puta nije daleko od istine. Ako uspeli da kupite sami dobar polovni auto sa malo znanja i bez detaljnih provera pre 5 ili 10 godina, ili ako se radi o modelima koji su stariji od 2008. onda je jasno da NE razumete u kakvom ste problemu ako poželite da kupite polovnih auto koji je star desetak godina danas. Kvalitet benzinskih motora je postao očajno loš, a cena generalne paprena, preko 2 000 evra za jednostavnije motore. Dizelaši jesu dugotrajniji, ali treba izbeći loše održavane primerke. Pismeni ODGOVORI su za sve kojima tražim automobile BESPLATNI! Usmeni odgovori su sada namenjeni samo onima kojima tražim automobile. Prosto nemam vremena da svima odgovorim, i ne želim da svakom pružam informacije kako proveramo automobile, i šta sve gledamo.

Veliki i mali servis su obavezni odmah po kupovini, ukoliko želite da vas taj auto solidno služi. Ukoliko NE želite da odradite veliki servis i to je OK, ali ako vam sutra ili istog dana pukne zupčasti kaiš, i napravi štetu od 2500 evra naravno da to sve plaćati sami. Auto koji kupite preko mene, morate na proveru kod mojih majstora na 4 mseca (na 5 meseci mlađi automobili od 6 godina) jer sam primetio da skoro niko ne provera nivo ulja, kočione tečnosti, antifriza. Polovan auto zahteva stalne kontrole i brigu ako želite da vas služi. Ukoliko auto vozite po dubokoj vodi i prodre voda u motor, to neće rešavati moji majstori. Isto tako ako vozite auto po provali oblaka (umesto da se zaustavite) i dozvolite da voda uđe u motor i izazove hidro udar i skup kvar, popravku morate platiti vi, ako želite da opet vozite taj auto. Ja mogu samo da vam pronađem najbolji polovni auto za vaš novac. Najbezbedniji. Ja mogu sa mojim majstorima da vam predložim šta sve treba zameniti – popraviti nakon kupovine. Mogu vam skrenuti pažnju koje su mane modela koje ste kupili (serijske). Mogu vam pomoći kasnije oko prodaje automobila. Ali ne mogu vam naći polovan auto koji je kao nov. Zna se da je najbolji auto nov auto. Polovan auto zahteva stalne kontrole i ulaganja. Ja mogu da se potrudim da imate najbolje moguće održavanje i da vam pronađem polovni auto koji će vam praviti najmanje problema. Ne možete očekivati od polovnog automobila koji ima 15 godina da se jednako malo kvari kao polovni auto koji ima 4 godine. Moji majstori ne ugrađuju najlošije delove sa najnižim cenama, i to imajte u vidu. Ako želite najgore delove morate da se obratite vašim majstorima.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, odgovore i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

  • Za sve ostale van Srbije je 60 evra preko W.Uniona. Podaci za uplatu su Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Samo mi u pitanju navedite i MTSCN broj (neko ko radi u Švedskoj, Nemačkoj, Austriji ne može da dobije odgovor po diskontnoj ceni kao vozači u Srbiji). 

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem samo onima koji me angažiju i to besplatno.  i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 12 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužima razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 18 000 dinara. To je uvedeno, jer većina vas utroši mojih 2h, ili 3h, i na kraju me ne angažuje.

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i ritike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekate odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO

Za vas pronalazim polovne automobile!

Kako da spremite automobil za put na more?

Koji auto je bolji Volvo V50 ili FIAT Croma?

Nemojte napraviti i vi grešku prilikom izbora automobila!

Volvo