Vrhunske gume Goodyear sa silikom nove generacije

Ja godinama koristim pneumatike Good Year. Maksimalno sam zadovoljan, i hvalim ih svuda, na svakom koraku, i preporučujem ih i ovde na sajtu.  Pa ipak Good Year kao kompanija nikada se nije reklamirala na mom sajtu, a jesu na slabije posećenim portalima. Mislim da će mnogo da osiromaše ako mi plate jednu reklamu. Ovu vest ću im pustiti gratis, da malo pomognem tu zanemaćalu kompaniju. Sirotinji treba pomoći.

Goodyearovi pneumatici sa silikom nove generacije, koji zahvaljujući manjem otporu kotrljanja omogućavaju da stepen iskorišćenja goriva bude veći, uskoro stižu na tržište.

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

Američko preduzeće Goodyear Tire & Rubber Company počelo je da koristi novu generaciju silike za svoje pneumatike sa ciljem da doprinese boljem iskorišćenju goriva. Ova silika je prvi put upotrebljena kod SUV gume, koja ovog meseca dolazi na latinoameričko tržište, a planira se da će na evropskom tržištu biti dostupna iduće godine.

Goodyearovi istraživači materijala, u saradnji sa PPG Industries, proučavali su poslednjih deset godina efekte hemijski obrađene silike na karakteristike pneumatika i razvili specijalnu smešu gazećeg sloja sa silikom koja donosi brojne prednosti. Kada se ova silika doda gumenoj smeši gazećeg sloja povećava se čvrstoća pneumatika i smanjuje njegov otpor kotrljanja, čime se omogućava veći stepen iskorišćenja goriva i bolje prianjanje na mokroj podlozi. Ovaj novitet iz Goodyeara zadovoljiće potrebe vozača koji traže pneumatike za bolje iskorišćenje goriva, a istovremeno očekuju i optimalne performanse. Nova silika donosi i brojne ekološke prednosti – pošto se lakše dodaje smešama omogućava manju potrošnju energije za proizvodnju i smanjenje štetnih emisija.

Agilon400-testovi

Goodyear već više godina proučava razne mogućnosti u vezi sa silikom da bi ostvario pneumatike prijatnije za životnu sredinu. Tako je već otkrio prednosti pirinčane pleve koja je do sada odlazila na deponije otpada. Pepeo koji nastaje sagorevanjem pirinčane pleve namenjene proizvodnji električne energije može da se koristi kao efikasan i ekološki prihvatljiv izvor silike. Goodyear je već počeo pregovore sa potencijalnim dobavljačima od kojih bi mogao da dobija potrebne otpatke.

Testoviautomobila-RS-LOGO

– Ovo je reklama, a ne stav urednika sajta. Redakcija Testoviautomobila.rs će častiti kompaniju Good Year sa ovom besplatnom objavom. Sprski novinar treba da podrži multinacionalnu kompaniju od nekoliko milijardi evra, da zaradi još više novca od svih nas?

TESTIRALI SMO: Novi Nissan X-Trail 1.6 DCI

TESTIRALI SMO: Infiniti FX 3.0d

Testiram: Volvo XC 60 D4 AWD Nordic

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Suzuki SX4 ne mogu da preporučim

Toyota Celica bolja od Alfe GT?

Prevara ili ne?

Prostran auto za debelog muškarca

U kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Koji polovan auto odabrati: Mazdu 6, Mondeo ili Volvo?

BMW: Vraćena kilometraža za preko 160.000 km!

PLIVAJUĆI ZAMAJAC: Pitanja, zablude i odgovori

Toyota Yaris ili Mazda 2?

G.Todoroviću: Eko pneumatici vrede ili ne?

Kako izabrati polovni automobil?

Kakav je Roomster u odnosu na Logan MCV?

Poređenje:Honda Jazz 1.4 i Civic 1.4

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Saveti za kupovinu polovnog automobila

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Grande Punto ili Ford Focus?

Kupovina polovnog vozila

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

1 komentar

  1. Drago mi je Gorane da čitate redovno mojte tekstove 🙂 Ko da plati reklamu? Good Year? To morate da pitate gospodina Vanju Lazarević , agencija RUSKINHUNT ruskinhunt.com, zastupaju siromašni Good Year. Nisi hteli nikad u životu na mejl da mi odgovore, niti da mi se zahvale, jer im ukazujem na propuste u njihovoj mreži prodaje guma. Sve agencije, pa i ova pomalo “ispod stola”, preko veze guraju reklamu tamo gde mogu da naprave kombinaciju. Kod mene nema kombinacija, ja živim od donacija ljudi koji me čitaju, da zavisim od “siromašnih” kompanija kao što je Good Year, spao bi na prosjački štap. Svakako da ću nastaviti da hvalim Good Year gume, ne zbog njih, nego mi je cilj da naš narod kupi i ima dobre pneuimatike na točkovima. A ovo što sam objavio, je, jer mi se može, moji sajtovi, a pišem pored toga čistu istinu i samo istinu. Znam da vi to neizmerno volite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.