Za nasilničku vožnju kazna zatvora – vožnja bez pojasa 80 evra

Za prekoračenje brzine konačno manje kazne. Za nevezivanje pojasa dva puta veća kazna, sada je 10.000 dinara. Srbi i dalje ne shvataju da im pojas spašava život. Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje će stupiti na snagu 3. aprila, povećaće sankcije za najteže prekršaje, ali i za prekršaje koji utiču na posledice saobraćajne nezgode. Sobraćajna policija stvoriće uslove da svaki vozač bude alkotestiran prilikom kontrole, istakao je Arsov.

KAKO NAPRAVITI UGOVOR?

Polovni automobili

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

TESTIRALI SMO: Toyota CH-R Hybrid

Primenom ovog zakona i aktivnostima saobraćajne policije u narednom periodu smanjiće se stradanje na našim putevima. Uprava saobraćajne policije planira da promeni svoju aktivnost u smislu da će aktivnosti usmeriti na mestima gde se očekuju saobraćajne nezgode, pravo je pitanje a zašto se to do sada nije učinilo?

 

Nove kazne pogodiće vozače bez pojasa 

S obzirom na uobičajeni broj prekršaja, nove kazne najviše će, čini se, pogoditi vozače bez pojasa, kazna je sada deset hiljada dinara.

Vozači i putnici imaju najlakši način da izbegnu plaćanje sankcija. S jedne strane tu je par sekundi da vežu sigurnosni pojas, a sa druge strane imaju statistiku koja kaže da 60 procenata poginulih vozača putnika nije koristilo pojas i imamo sankcije od 10.000 dinara.

Konačno kontrolisaće se vezivanje pojaseva na zadnjem sedištu, kako bi najteže posledice bile izbegnute.

Još jedna novina je spuštanje limita dozvoljenog nivoa alkohola u krvi na 0,2 promila.

“Ako statistika kaže da osam procenata svih nezgoda izazovu pijani vozači, da u 14 odsto nezgoda sa poginulim licima učestvuju pijani vozači, jasno je da je alkohol i vožnja ne idu zajedno i za razliku od prethodnog primera, gde mnogi vozači nisu toga svesni, oni su svi svesni da ne treba da voze pod uticajem alkohola, ali i dalje vozači i dalje sedaju za volan”.

Svaki vozač biće alkotestiran prilikom kontrole

Iz tog razloga će saobraćajna policija stvoriti uslove da svaki vozač bude alkotestiran prilikom kontrole i mislimo da ćemo na taj način i sa strožim kaznama u Zakonu o bezbednosti uspeti da smanjimo broj stradalih u saobraćaju, istakao je Arsov.

Za nasilničku vožnju u koju spada preticanje kolone preko pune linije, dva ili više prolasaka kroz crveno svetlo za manje od 10 minuta, vožnja sa više od dva promila alkohola u krvi ići će se u zatvor 30 do 60 dana.

Za nasilničku vožnju nije propisana novčana kazna, već će takvi vozači imati kaznu zatvora od 30 do 60 dana, bez mogućnosti da plate novčanu kaznu. Cilj tih izmena je da vozači shvate da ne može sve da se plati.

Kako se vama dopadaju nove kazne?

 

KAKO NAPRAVITI UGOVOR?

Polovni automobili

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

TESTIRALI SMO: Toyota CH-R Hybrid

Volvo