Za vozače nove muke

Država Srbija misle da su vozači idealno mesto za nove namete.  Osim što imamo nesrazmerno velike kazne u odnosu na visinu primanja, u Srbiji postoje mnogi nerezaumljivi nameti kao što su na primer tehnički pregledi svake godine (u mnogim zemljama su oni na 2 godine). Ali nove muke su ipak tu. Evo za koje vozače:

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Prvog januara počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima sa kvačicama i sa slovima Y i W, čiji je rok važenja do 2018. godine. Zamislite čega se sada država Srbija setila, odnosno Vlada Srbije! Do sada su slova Y i W mogla da se koriste, ali od 2018. neće moći da se koriste. Samo da bi ljudima uzeli novac.

Takve tablice najviše su zadavale muke vozačima kada plaćaju parking sms-om. Vozači u Novom Sadu, ipak, suočavaju se sa novim problemima, koja su donela nova pravila plaćanja parkinga sms-om.

Dok kvačice sa tablica polako odlaze u istoriju, te iste kvačice postaju obavezne u sms porukama, kada plaćate parking u Novom Sadu. U to su se uverili vozači kojima odnedavno stižu parking kazne, iako su parking platili. Sve se čini da se naplate kazne, a vozačima niko ne nudi besplatnu pravnu zaštitu.

Zbog ovih cena ste verovatno presrećni, zar ne?

  • Nova saobraćajna dozvola – 1.314 dinara

–  Registarska tablica 2.190 dinara

–    Nova nalepnica 440 dinara

 Ukupno skoro 4.500 dinara

Iz MUP-a poručuju da postepeno povlačenje registarskih tablica sa spornim slovima sprovode, između ostalog, i iz bezbednosnih potreba. Da li vi iskreno možete da poverujete u ovo opravdanje?

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Volvo