Želim polovnjak od 6.500 evra da bude kao nov!

Pitanje: Poštovani gdine Todorovicu. Vec 4 meseca čitam vaš sajt i što ga više čitam i obilazim prodavce polovnih automobila sve manje znam šta bi da kupim jer gde god da odem uvidjam samo mane (koje su evidentne) na kolima.Ako imate neki savet šta da kupim bio bi vam jako zahvalan.

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

 

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Šta kupiti: Alfu 159 ili Vectru?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitet?

najbolji-_auto_logo_670-1

Trenutno ne vozim ništa jer sam pre tri meseca imao saobraćajku i slupao Škodu Oktaviju koju sam do tada vozio i koja je kod mene bila 9 godina(1,9 tdi).U medjuvremenu trazim kola ali kao što sam rekao ,što više čitam vaše opise i komentare sve teže mi je da nadjem odgovarajući auto. Inače u porodici imamo toyotu yaris koju smo novu kupili prošle godine i koju uglavnom vozi supruga. Takođe za ovo vreme od kada nemam auto vozio sam Audija A3 (sestrinog ) kao i mercedesa A klase i posle njih sam shvatio da je to velicina auta koja mi odgovara. Zato sam i krenuo da gledam kola u toj klasi ,kao sto rekoh focusa ,aurisa ceed-a,308 .

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Inace sasvim ok vozac ,prelazimo godisnje oko 20K kilometara ,na poslu vozim sluzbene WV (golfa ,jettu i Up-a).Posle ova 4 meseca  jedino sto bi voleio da za pocetak pre izbora automobila dobijem od vas bar neku uopstenu anallizu na sta da se fokusiram ,pa bi posle se upustao u konkretne modele.Gledao sam japance ,ali ovde kod nas su Kie skuplje od Mazdi ,Za francuze mi svi kazu da ih izbegavam ,a za Forda da je skup,Toyote isto.Naravno da su sva kola skupa za orzavanje u danasnje vreme i da ne postoji auto koji ne trosi nista i jeftin je za odrzavanje.Takodje zelja bi mi bila da to bude dizel,ali ako bas nije preporucljivo onda moze i benzin ,samo obavezno bez gasa.

Auto mi treba za sve vrste i tipove vožnji ,i na odmor i po gradu .Odnos je 80 :20 za gradsku vožnju.Kod auta mi je bitno da osim što treba da bude pouzdan, mora biti i očuvan unutra. Budzet koji sam vam naveo je okviran ,jedino bi voleo da ostanem u c segmentu.

 

Ime i prezime Dejan Glavonjić
Kada planirate kupovinu? odmah
Kakav auto kupujete? polovan
Koliko novca želite da potrošite? 6.000-6.500
  • Šta trenutno vozite?
Škodu Octaviu
  • Između kojih se automobila dvoumite?
Toyota auris ,Ford focus ,peugeot 308 ,Kia Ceed ,Mercedes A klase
  • Gde ste čuli za ovaj sajt?
Svuda
  • Koliko kilometara godišnje prelazite?
20.000 km
  • Da li biste platili da vam pronađem auto?
Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Glavonjiću, drago mi je što mogu da vam pomognem. Imalite ste sreće ovoga puta, niste imali ozbiljnije povrede ako sam vas dobro razumeo. Sledeći put može biti kobno, pa vam je moj savet, da gledate za 6.500 evra kupite najbezbedniji automobil koji možete.

Nebitno da li je uzrok nesreće alkohol, prebrza vožnja, loš put, šta god da je, vrlo je verovatno da vam se to opet može desiti, jer se greške ponavljaju. Morate se truditi da promenite životne navike, i da vozite sporije, obazrivije. Nisu svi rođeni da budu Šumaheri za volanom, i morate samo sebi da postavite neke limite.

Obilaskom placeva ne možete da unapredite svoje znanje o automobilima. Znanje se mukotrpno stiče, ali na drugim mestima, od fakulteta do servisa, prakse, i stalne dodatne obuke.

Moji odgovori jesu konrektni, ali jesu i skraćeni, i namenjeni su osobi koja mi je poslala pitanja, tako na isto pitanje, za vas može biti znatno drugačiji odgovor.

Pošto ste naveli da auto mora da bude očuvan unutra, a to verovatno znači bez vidljivih ogrebotina, ja ne mogu da vam pronađem takav automobil. Možda i mogu, ali bi takva potraga trajala godinu dana, što znači da bi radio samo za vas, i odustao od testiranja automobila, i mojih sajtova, što je suludo.

Nekoliko puta sam imao problema u nalaženju polovnih automobila, iako su čitaoci tvrdili da su svesni da auto mora imati ogrebotine, ako ima 150.000 ili 200.000 km, da bi onda morao da slušam prenemaganja zbog ogrebotina na volanu, oko menjača, kontakt ključa, na vratima, u gepeku. Ja nemam nameru da to više slušam, i savetujem vas da kupite nov automobil.

Pronalazim za vas polovne automobile

Imate recimo Daciju Sandero, cena je 8.000 e, sad je akcija i dobijate i set zimskih guma. Glavni preduslov da opet ne doživite udes je da preko zime vozite zimske gume, a na proleće, leto i jesen letnje gume. Nov Sandero nema ni jednu jedinu ogrebotinu.

Opet vam ponavljam, angažujte majstore za traženje automobila, pod uslovom da neki majstor sa dovoljno znanja želi da se upusti u odiseju koja se zove traženje solidnog polovnog automobola. Evo linka, ka tekstu koji sam nedavno objavio na tu temu:

Angažujte majstore za traženje automobila!

Morate shvatiti da za 6.500 evra niakako ne može kupit Auris u dobrom stanju, posebno ne bez ogrebotina. Automobili koji se voze u Francuskoj, Španiji, Nemačkoj su kupljeni da služe, i tamo vozači u proseku menjaju kola na 5 godina, zašto bi se trudili da auto čuvaju, kad im je vrednost gotovo ista, sa ogrebotinama, ili bez, ili je razlika u ceni koju mogu dobiti za auto maksimalno 500 evra, što u svakoj normalnoj zemlji možete zaraditi za oko 5 dana. Zbog 5 dana rada da robujete automobilu? To priznaćete nema smisla.

Sami ste priznali da ste obišli puno placeva. Zašto niste kupili auto? Vrlo verovatno zato što ni jedan automobil nije zadovoljio vaše kriterujeme, a to je da za 6.500 evra pronađete auto C segmenta koji je očuvan iznutra.

Očuvan može značiti kao nov, što je retkost. Mada mnogi se prevare, pa kupe recimo auto star 8 godina sa pravih 80.000 km, jer enterijer izgleda kao nov, a onda se čude što ih sustiže kvar iz meseca u mesec. Kako je to moguće?

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pa automobil stari. Sve propada, korodira. Auto koji ima recimo 8 godina je daleko, mnogo daleko od novog automobila, iako istina 80.000 km nije velika kilometraža, naprotiv, ali motor korodira kad se ne vozi. Auto najviše traje, i najbolje služi kad se redovno koristi, ali i redovno održava. To ne znači da će vas auto idealno služiti ako ga kidate i pogađate svaku rupu, umesto da ga samo držite na parkingu, nego znači tačno ono što sam i napisao.

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Šta kupiti: Alfu 159 ili Vectru?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitet?

Dajte mi savet: Benzinac , dizelaš ili plin?

EGR Ventil: Sve o njemu

Polovni: BMW koji nije za preporuku


 

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Mi muškarci bolujemo od jedne ozbiljne bolesti, pa prvi Ja, a to je GORDOST. Ako niste znali to je jedan od najvećih grehova. Veličina muškarca, ili žene se stiče, delom, ne našom „veličinom“ koja nam je Bogom dana, nego pre svega delima. Žene u nama vide muškarca koji je voli na način na koji se ona oseća voljenom, ne našim kolima, brzinom, novcem, našom veličinom, no pre svega ljubavlju, ali onom ljubavlju koja se stvara, u kojoj oboje od nas učestvuje. Time su i naša deca srećna, u meri u kojoj stavimo i ona i ja drugog ispred sebe i trebalo bi da se takmičimo ko će kome više učiniti.

Piše: Aleksandar Todorović

Sve je to teško danas učiniti u stvarnosti gde mi dopuštamo da drugi nama vladaju, a ne mi našim mozgom, no naša oholost, naše strasti, novac, loše društvo. Takmičimo se našim kolima, ko će imati veća i brža kola, ne biramo ih u zavisnosti od toga ko kako može da ih održava, koliko smo dobri vozači. Biramo ih kako nam komšija, brat, na oko kako mnogi kažu, a ne koliko možemo sebi da priuštimo. Pa i kada ih kupimo neki ih peru po tri puta dnevno a ženu se ne sete ni da zagrle uveče, a deca im ne postoje.Sve je na ženi, a ona se bira za ženu tek kada ostane trudna, ne zato što se mi volimo, podržavamo i poštujemo. Sve nam je bitnije od nje, a da nije nje, bili bi prljavi, gladni žedni, sami bez dece….Neki nisu ni u crkvenom braku….žive u grehu, i zato toliko preljuba.

Govorim samo da smo mi muškarci krivi, mada i one žele da su glavne, da rade, donose novac, i decu zapostavljaju, a jedno je samo bitno, a to je ljubav medju nama i naša deca. Ona to od nas žele, a kada odrastu, mi im nismo potrebni…Žena je najispunjenija kada je voljena i kada ima dete. Kada vodite ljubav sa njom nekoliko puta dnevno. Kad je ispunjena. Tada je u stanju da se pokori i ostvaruje svoj smisao na zemlji, a to je da voli muža, podržava ga, savetuje i deci zajednički pruža ljubav. Tada je žena iznad muškarca, zaista u onom pravom smislu, a muž iznad žene. Onako kako Bog zapoveda.

Foto: Aleksandar Todorović

Jeste li čuli za našu Pravoslavnu Veru? Mnogi misle da je to samo slavljenje slave, odlazak do crkve, ali Pravoslavna vera u čoveku je oživljenost duše. Duša je živa zahvaljujući našim oživljavanjem molitvom, postom, delima, Liturgijom, ispovešću i pričešću. Veliku ulogu ima osvećenje kuće, čuvenog automobila ili našeg posla, crkveni brak, dela ljubavi, ali i post, molitva i pričešće.Pravoslavna Vera je sredstvo kojim se rukovodimo u životu da bi pravilno živeli, sebe ispunili, stekli bisere za večni život i bili zaista srećni.

Ja i dan danas ispred radnog stola imam autiće koje volim i još uvek sam mali dečak koji mazi autiće na ulicama.Izborio sam se za moje sajtove od kojih živim, ali pravu sreću sve više stičemzahvaljući održavanja duhovnog života u Crkvi. Svakome od Vas ovo želim i volim da usrećujem ljude.Koliko ćete me voleti ili kritikovati na Vama je. Svako ima pravo da bira, pa i Vi. Ovo je moje upustvo za sreću…

Ja svoju bebu obožavam! Volim je više od svih automobila na ovom svetu zajedno. Zahvalan samo Bogu što mi je podario predivnu ženu, i dete koji me svojim osmesima tokom celog dana, osnažuje i smiruje, da svima vama mogu da maksimalno pomogne,  od srca, sa osmehom na licu. Uživajte sa vašom decom, a ako ih nemate, nemojte ih odlagati, zbog skupljeg automobila, boljeg stana, samo su deca u životu važna.

Vaš Aca Todorović

– Prizivanjem Imena Gospodnjeg, Presvete Bogorodice i Svetih sami sebe i druge spašavamo.Presveta Bogorodice pomiluj nas!
Amin

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Volvo