Da li je Auris bolji od ceed-a i Mazde 3?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, nije mi preterano hitno potreban odgovor pošto bih auto verovatno uzimao za sajam ako budu neki popusti za zainteresovane modele, ali sam i otvoren za preporuke sa Vaše strane što se tiče modela automobila. Nisam gledao dizel pošto prelazim oko 15.000km godišnje.

 Testoviautomobila RS LOGO
Zamolio bih samo da ne objavite moje prezime, ime možete slobodno. Moj Stilo 1.9 jtd (2003.) godište je polako dotrajao i tražim zamenu za njega. Planiram da uzmem nov automobil na kredit, a mislio sam da sačekam sajam za neke veće popuste. Par modela mi je zapalo za oko, pa bih Vas zamolio za detaljniju analizu i pomoć. Pošto prelazim sa Stila koji ima turbinu i poprilično je “startan”, a sada bih uzeo benzinca, zanima me koji od ovih automobila bi bio najbolji izbor za mene.
Nameravam da auto koji kupim vozim barem narednih 6-7 godina.
Naime, najviše me je privukla Kia Ceed 1.6, benzinac GDI, 135ks, zbog sve opreme koje nude (EX Style nivo), pošto u novom automobilu bih hteo da imam i kameru, a verovatno bih ugradio i GPS i parking senzore kao dodatnu opremu. Drugar ima Proceed sa istim motorom i bio sam jako zadovoljan kako se ponaša u vožnji.
aca-mazda
Drugi izbor je bila Mazda 3 Sport, ali koliko sam video njihova servisna mreža i nije baš najbolja, a i garancija nije toliko duga. Toyota Auris mi je isto u izboru, samo što ona košta malo više od mojih očekivanja u opremi koju ja želim. Drugar ima Toyota Corollu sa istim motorom koji bih ja gledao (1.6) i čini mi se malo “lenji” od Ceeda. Potrošnja mi nije presudni faktor, ali naravno nije nebitna. Presudna mi je startnost motora, oprema i sigurnost. Ako Vi imate neki drugi predlog koji automobil bih mogao da uzmem u ovom cenovnom rangu, bio bih zahvalan. Pozdrav, Nikola.
ODGOVOR NA OVO PITANJE MOŽETE PROČITATI NA OVOM LINKU:

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

auris-zagreb

– PROČITAJTE I OVE TESTOVE:

TESTIRALI SMO: Dacia Sandero 1.5 dCi 75

TESTIRALI SMO: Kia cee’d 1.6 CRDi

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Kia Pro Cee’d 1.6 CRDi

TESTIRALI SMO: Renault Captur 1.5 110 dCi Stop & Start

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi AWD

 

Volvo