FIAT na dobrom putu ka Rusiji

Predsednik Privredne komore Srbije izjavio je da je vlada na dobrom putu da realizuje dogovor sa Rusijom za bescarinski izvoz  FIAT-a na to tržište. Da li vi mislite da to može spasiti Kragujevac i FIAT?

Oprez: Podvale sa auto delovima!

Testoviautomobila RS LOGO

Bescarinski izvoz pre svega stvar je pregovora koje vodi Vlada Srbije sa predstavnicima Ruske Federacije, dok PKS može samo da pozdravi napredak tih pregovora.

Iz sindikata fabrike u Kragujevcu stižu procene, da ako se i postigne dugo očekivani dogovor, tih 5 000 automobila je proizvodnja od nedelju dana.

Drugim rečima, ovo se može okarakterisati kao tresla se gora – rodio se miš. Cela ova politička igra je samo zamajavanje gladnog naroda.

Srbija je jednom nogom odavno u EU. Naše tržište je za firme iz EU apsolutno otvoreno, a EU je uklonila sve barijere za naše proizvode u Evropi još pre desetak godina. To što EU ne želi naše mleko sa aflatoksinom, ili zatrovana jaja, meso, to je već naš problem, a običan čovek nema novca ni za tu zatrovanu hranu, koja će se prodavati u Srbiji, sve dok Srbija ne uđe u EU. Onda će morati na trpezama da se nađe ispravna hrana.

Ante Marković je želeo 1990. godine do sprovede reforme, koje danas neuspešno sprovodi aktuelna, nova, stara Vlada, ali narod, pre svega u Srbiji nije to želeo.

Dakle, ako nemate ništa pametnije da radite, lažite sebe kako će nam Rusija odobriti kvotu od bednih 5 000 automobila bez carine.

aleksandar-todorovic

EU kupi svake godine 100 000 automobila proizvedenih u Kragujevcu, a Rusija do sada nije kupila ni jedan jedini auto. Zamislite da EU tretira Srbiju kao Rusija. Zaključke naravno morate da donesete sami, moje je da vam pružim informacije.

Priredio: Aleksandar Todorović urednik

Volvo