Infiniti ili BMW GT?

Pitanje: Postovanje. Prije svega želim da pohvalim način vašeg rada i posvećenosti autoindustriji s kojom se čovjek neizbježno susreće. Naime ja sam u potražnji polovnog suv spotrtskog auta, sa dobrim kabinskim prostorom. Do sada vozio mnogo auta i izbor sam donosio na osnovu vizuelnog izgleda. Odrastao sam uz peugeot 106 mali auto mnogo kvarova ali je poslužio. Poslije sam kupio Tigru 2 cc ali pošto sam visok 190 cm, jedva sam uspjevao naći dobru poziciju na sjedištu za volanom, pogotovo na dužim putovanjima, tako da sam ga se brzo riješio izgubivši nekoliko hiljada eura. Potom uzimam Crayslera Sebringa 2.4 benzin 2 generacije, udoban, ali potrošnja velika i ugradim mu plin, gdje nastaju problemi misleći da je do toga da auto ne prima dobro plin i zamjenim ga za kiu sorento 3.5 benzin/lpg, i u toj razmjeni too izgubim nekoliko hiljada eura plus ugradnja lpg. Veliki problemi zbog lpg too su i na sorentu gdje sprzim procesor motora jer je nego pogresno prespojio V6 motor i sve zablokiralo i radilica se iskrivi.Auto se popravljalo pola godine, cekalo se na dijelove iz USA. Gdje ga jedva osposobimo da radi na benzin i prodam ga za duplo manju cijenu od prodajne.

Nakon mnogo lošeg iskustva sa automobilima kupio sam Renault Lagunu 3, 150 konja initiale Paris. vozim 3 godine, s kojom sa zadovoljan, mada sam uložio preko 2000 € i funkcioniše bez greške, izuzetno stabilno vozilo u krivinama i brzina i potrošnja su na zavidnom nivou. Negativna strana je loša pozicija za volanom, ne mogu da se namjestim dobro na dužim putovanjima. Ono što ja tražim je neki suv sportski sa dobrim kabinskim prostorom radi porodice, udobnim sjedištima i dobrom pozicijom za volanom. Da je dizel i da ima bar 180 konja, sa dobrim medjuubraznjima i ne vise od 10 l kombinirane potrošnje. Gledao sam fx 30 na izgled mi se najviše svidja, mada su veliki troškovi održavanja, tu su jos i BMw GT koji je mjera za moje potrebe. Volvo xc 60 nekako mi se navodi da bih najmanje ulagao a imao solidan auto, a nekako mi se ne voza solidan. Range Rover Sport izgleda mi drugačije. Možda bih i neku limuzinu koja je malo podignuta od podloge, da se može voziti nesmetano po snijegu. Malo sam vam postavio više pitanja, nadam se da razumijete. Svako dobro. LP

 

 • Ime i prezime: Semir Kerla
 • Mejl adresa: ######@gmail.com
 • Telefon: +38761###
 • Kada planirate kupovinu?: U naredna 2 mjeseca
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: 22000€
 • Šta trenutno vozite?: Renault Laguna 3
 • Između kojih se automobila dvoumite?: Infiniti fx 30( qx70) Bmw 5 GT, Volvo XC60, Range Rover Sport,ili neki drugi sportski karavan
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: Google.ba
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : 20000 km
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Kerla, hvala vam na poverenju. Nalazite se zaista na teškim mukama, ali prilično slatkim rekao bih. Svi ovi navedeni automobili su pravi pogodak, rekao bih, ali je pravi dragulj za mene Infiniti FX. To je automobil koji je nadvisio čak i jedan BMW. Jedinstveni SUV po meni, jer je Infniniti koristio osnovu sportskog Nisana Z 370 za ovakov jedno remek delo.

Infiniti se vozi kao rasni sportski automobil, ali sa puno više komfora. Lakoća upravljanja, kočenja, je prosto neverovatna. Adrenalin vam pumpa kroz vene čim stistnete gas, a kad krenu krivine da se nižu pomislite odmah kako je ovo pravi automobil za vas. Auto je toliko stabilan, da će vam trebati meseci i meseci da dosegnete njegove limite.

Volvo XC60 nudi jedan odličan paket bezbednosti i komfora, ali to je prosto auto za porodične ljude, koji žele da stignu na odredište maksimalno odmorni i u jednom komadu. Ako imate malu decu, ne postoji bolji izbor u ovoj klasi za svoj novac. Infiniti i BMW nude više zabave za volanom, ali ne nudi taj nivo bezbednosti. Na kraju, Infiniti i BMW su pravi trkački automobili. Možda se meni Infiniti više dopada, jer košta manje nego što vredi, BMW se dokazao, pokazao i morate malo platiti i ime, veliko ime, koje je zaslužno itekako mnogo što auto industrija napreduje u pravim koracima. Jer većina proizvođača kopira BMW! Ali ne i Infiniti! Oni nisu kopirali BMW, jer su hteli da naprave bolji automobil od BMW-a i u tome su uspeli.

OVO JE UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSTLAT GOSPODINU NA MEJL. 

 

Volvo