Testoviautomobila.rs: Novi Mini mnogo manji

MINI je od kako ga je preuzeo nemački BMW procvetao, ali je postao preveliki, i cenovno više pozicioniran od sličnih modela ove klase. Mini bi sada tebalo da se vrati korenima, i postane najmanji model na tržištu, kao što je to nekad davno bio. Inženjeri sada žele da naprave zaista mali MINI. Kao osnova za novi model trebalo bi da posluži koncept Rocketman, koji je izazvao pozitivne reakcije publike na auto-salonu u Ženevi 2011. godine. Sa dužinom ispod 3,5 m, MINI Rocketman ima odgovarajuće dimenzije koji ga čine mogućim naslednikom klasičnog Minija.

Glavni dizajner ovog brenda: Anders Warming, potvrdio je da je kompanija zainteresovana za proizvodnju jednog takvog modela, ali je dodao da će zvanična potvrda o novom MINI-ju stići tek kada budu “imali nešto opipljivo”.Problem neodgovarajuće UKL platforme, koja nije predviđana za tako mala vozila, mogao bi da bude rešen u saradnji sa nekim drugim proizvođačem automobila. Spekuliše se da će vlasnik marke MINI, BMW, pozajmiti paltformu od kompanije Toyota, sa kojom već radi na nekim projektima.

Cena će mu ipak biti “paprena”uprkos malim dimenzija, procenjuje se da će koštati oko 15.000 evra. Malo ili puno, procenite sami.

Priredio: Aleksandar Todorović, urednik www.Testoviautomobila.rs

Testoviautomobila.rs: Predstavljen novi Aygo i Yaris u Srbiji

Mirko Vujadinović: Da li Duster preporučujete g.Todoroviću?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.