Da li kupiti Toyotu Auris 1.4 D-4D: Da li je brza!

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, želim da kupim neki polovni auto za 6.000 evra. Prijatelj prodaje Toyotu Auris 1.4 D – 4D za 6.000 evra, 2008.godište, kaže a ja mu verujem da je auto prava čigra, da je brz. Meni se dopada i Ford Focus 1.8 TDCI, a razmatram i kupovinu nekog automobila sa 1.9 TDI motorom. Vozio sam Seat Leon 1.9 TDI 105 KS 2003.godište. Auris je proveren, imam originalnu kilometražu, to mi je najsigurnija kupovina, svi mi kažu, ne samo prijatelja, da je baš brz auto. Prelazim oko 10.000 km godišnje. Šta vi kažete? Nebojša Mišić.

 

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Iskustva: FIAT Croma

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Mišiću, hvala na poverenju! Ako morate da kupite taj Auris, onda je možda bolje da ne čitate moje odgovore. Ne želim da kvarim vaše prijateljstvo! Iako sam naveo stotinu puta, da je mnogo mudrije, racionalnije, razumnije, da angažujete stručnjaka, dobrog mehaničara da pogleda dvadesetak automobila koji vi nađete i odaberete onaj najbolji, ako već nemate poverenje u mene da vam ja tražim auto, nego da kupite auto od prijatelja. Prvo, Toyote koštaju više nego što vrede, imaju imidž da se malo kvare, a to je istina samo ako se održavaju u kvalitetnim servisima, kao što su oni u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Americi. Kod nas ljudi održavaju Toyote kako stigne, prođe tri godine garancije (pišem o modelu iz 2008.godine), i onda kod Pere iza ćoška, koji vam ugrađuje kineske delove. Ali pustimo sada to….  Toyote jesu dobre, ali plaćate ime, i to ga mnogo plaćate! Imate i druge jako kvalitetne automobile, sa pouzdanijim boljim motorima, modele koje nude i više bezbednosti i više udobnosti! Foto: Aleksandar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs i najboljiauto.com

 

 

Toyota Auris 1.4 D-4D je u odnosu na Seat Leon 1.9 TDI 105 KS iz 2003.godine troma i spora. Auris je više za grad, regionalne putueve, pod uslovom da vozite lagano, bez puno preticanja, jer auto ima samo 90 KS, a veliku masu. Mnogo pomaže varijabilni turbo punjač, i mnogo veći obrtni moment koji recimo ima benzinca od 1,6 litara i 105 KS, a obrtni moment je najvažniji kod međuubrzanja, ali nije ni naročito brza, jer ima samo 90 ks. Za auto put, nedostaje joj malo snage, jer 90 KS na usponima, kada je gepek put a klima uređaj radi, čini se onda da ovaj motor nije najbolji izbor za Auris. Za kraće realacije Auris 1.4 D – 4D može da vam sasvim korektno posluži, ali nećete biti zadovoljni performansama. Navikli ste na mnogo brži Leon 1.9 TDI. Prosto vama može odgovarati samo Auris 2.0 D-4D. Ali problem je što Toyotini dizelaši nisu tako dugovečni kao HDI i MJTD motori. Ako motor 1.4 D-4D uporedimo sa većim dizelašima 1.9 TDI ili 2.0 HDI, ili 1.9 MJTD, ovaj japanski motor deluje nedoraslo i slabašno, i vrlo je verovatno da oni koji su tvrdili da je Auris 1.4 D – 4D brz poredili su ga sa dizelašima bez turbo punjača! Dakle itekako je bitno koji motor sa kojim poredite, da bi smo zajedno dali realnu ocenu.

 

 

Ja bih radije kupio Focus 1.8 TDCI nekoliko godina mlađi sa više opreme. Ford je mnogo bezbedniji, prostraniji, komforniji, udobniji, i brži a ima i dovoljno veliki gepek. Vama preporučujem Focus TDCI,  jer je racionalnije da kupite mlađi, a jeftiniji automobil sa boljim snažnijim i pouzdanijim motorom. Konkretno, Aurisu 1.4 – 4D do stotke treba. mu 12,5 sekundi (fabrika tvrdi 12 sekundi). Ako vam je to dovoljno agilno, onda je sve ok. Ako nije kupite Auris 2.0 D-4D, ali znajte da taj motor nikako ne može da pređe 900.000  kao HDI i TDCI motori, već mnogo manje. Izbor je samo na vama, a ako vam je mnogo  dobar prijatelj, potrudite se da mu nađete kupca, ako ne morate da kupite njegov auto. Provozajte taj Auris 1.4 D-4D.  Posle Leona 1.9 TDI imaćete utisak da je ručna zaglavila, ili da mu ne radi Turbo! Em je to mali motor, ima izraženu turbo rupu, em ni izbliza nije tako zabavan za vožnju kao što je to bio vaš Seat. Auris je za prosečne vozače, porodične ljude, koji su navikli na Toyote, i njima ne treba bolje!

  •  Ovo je uvodni odgovor – Detaljniju analizu gospodin Jović je dobio preko telefona – odabrao je usmeni odgovor za 4.000 dinara. Pošaljite i vi pitanje, i dobićete odgovor! (Kliknite ovde).

Volvo