Najbolji polovan auto za 3.500 evra

Pitanje: Postovani gospodine Todorovicu, mozete li da mi preporucite koji auto da kupim, na osnovu sledecih parametara. Prelazim oko 25.000 km godisnje, svakog dana regionalnim putem 70 km u oba pravca plus gradska voznja, neretko vozim i auto putem. Potreban mi je auto koji ne trosi vise od 7 litara (prednost ako trosi manje), bitna mi je udobnost i da dobro vuče, karavani me ne interesuju, potpuno mi je nebitno da li je auto iz B, C ili D segmenta (svidja mi se grande punto, a svidja mi se i pežo 406). Sve drugo apsolutno dolazi u obzir. Dakle, trazim best buy za najvise 3.500 evra, sta biste Vi kupili da raspolazete tim novcem?

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 • Ime i prezime: Slobodan Stojanovic
 • Mejl adresa: slobod###@gmail.com
 • Telefon: 0643####
 • Kada planirate kupovinu?: U narednih nekoliko dana
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: najvise 3.500 evra
 • Šta trenutno vozite?: golf 2
 • Između kojih se automobila dvoumite?:
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: slucajno
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : oko 25.000
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Stojanoviću hvala vam na poverenju, i zanimljivim pitanjima. Meni je čast što ću moći da vam pomognem, a auto u solidnom stanju za oko 3.500 e mogu da vam nađem za oko par dana, vreme traženja može da se produži samo ako majstor nema vremena da pregleda automobile, ili ukoliko su vaši zahtevi nerealni, pa tražite isključivo jedan model. Moj vam je savet da vam pronađem najbolji mogući auto za 3.500 evra, u smislu da je i najboljem stanju, i da vam pruža najbolju bezbednost, komfor, perfomanse za taj novac. Morate uraditi veliki servis odmah nakon kupovine, ukoliko želite da vam ja tražim automobil, jer je neozbiljno voziti polovan auto star preko 10 godina bez zamene kaiševa, španera i pumpe za vodu, i naravno svih fluida.

Karavani vam nisu dopadljivi, pa računajte da morate dati bar 1.000 evra više za auto u sličnom stanju. Dakle ako želite hečbek (kompakt) ili limuzinu, a ne karavan, umesto 3.500 evra potrebno vam je oko 4.500 evra za vozilo u sličnom stanju. Zašto? Zato što je ponuda karavana u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji u toj klasi mnogo veća, jer porodični ljudi u tim zemljama kada kupuju nov auto radije doplate oko 1.000 e za karavan, kako bi dobili praktičniji, upotrebljiviji automobil. U Srbiji vladaju neki drugi kriterijumi, i 95% Srba prezire karavan.

Peugeot 406 je jako teško naći za oko 3.500 e u solidnom stanju, i to u limuzinskoj verziji. Osim toga prosečnu potrošnju od 7,0 litara nije lako ostvariti sa automobilima iz D segmenta. Imajte na umu da je održavanje Peugeota 406 dosta skuplje nego održavanje Grande Punta, jer nije realno porediti B i D segment.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Volvo