Najbolji polovni auto za 6 000 evra

Auto za sve: za grad, auto put, regionalne puteve, male snage ali dobovljno jak za auto put

 

Pitanje:Pozdrav, zovem se Zoran Milić i već ste mi pomogli prije 6 godina kada sam kupio Fusion-a. Prije svega, nadam se da vam nije problem da stavite izmišljeno ime ‘Zoran Jovanović’ ako ćete odgovor stavljati na vaš sajt.

Novac sam vam uplatio preko WU

Dakle, u potrazi sam za porodičnim autom, do 10 godina starosti. Neke od osnovnih karakteristika su da je udoban za visokog vozača (192 cm), pouzdan (ne ostavlja na putu), ne previse snažan motor (do nekih 75 kW, u Austriji fino skače cijena registracije sa snagom) i povoljan za održavanje. S obzirom da imam problema sa leđima, tempomat je obavezan za duža putovanja. Od automatika sam odustao zbog mogućih kvarova. Bonus karakteristika bi bio povišen klirens, za izbjegavanje nasjedanja prilikom vožnje makadamom koji je oštećen vododerinama (kampovanja na planinama).

 

Od ovih 12500 km godišnje, otprilike trećina je auto-put, trećina lokal/magistrala i trećina grad.

Auto koji mi se prvi svidio je Škoda Yeti, ali je malo poskup, TSI benzinci su sumnjivi i nema komande na volanu (to mi se čini kao mnogo bolja opcija nego na ručici, iako nikad nisam koristio).

Generalno, SUV modeli su mi interesantni, ali uglavnom imaju presnažne motore i očekujem da su poskupi za održavanje.

Tako dolazimo do MPV-ova. Trenutno vozim Fusion-a, koji bih opet kupio, samo da ima tempomat.

Favoriti su mi Meriva B i Hyundai ix20, pa molim za glavni osvrt na njih. Pri tome gledam i Vengu (čini se kao lošija verzija ix20), C3 Picasso (nešto sam nesiguran u Citroene), Jazz (preskup), Golf Plus (TSI, preskup), B-max (težak za naći i poskup), Roomster (TSI, nema komande na volanu).

 

 

Ono što je odlično u Austriji, jeste da su dileri obavezni dati garanciju minimalno 1 godinu na polovne automobile. Nisam siguran kako to funkcioniše, ali dobro zvuči u teoriji.

Ako može komentar, evo linkova na par primjeraka Merive i ix20:

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/opel-meriva-1-4-twinport-edition-366095095/
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/opel-meriva-1-4-twinport-edition-386524517/
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/opel-meriva-1-4-twinport-edition-benziner-100ps-361060586/
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/hyundai-ix20-1-4-cvvt-comfort-vollausstattung-377879448/
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/hyundai-ix20-1-4-cvvt-europe-388538303/

Znam da za ovu 1.4 neturbo Merivu važi da je lijena, ali i ona je već 74 kW, tako da ne bih jaču.

Toliko otprilike od mene. Hvala unaprijed na savjetima!

 

Ime i prezime: Zoran Milić
Mejl adresa: a……….@gmail.com
Telefon: +43677……………..
Kada planirate kupovinu?: u naredne 2-3-4 sedmice
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 6000 + 500 za servise
Šta trenutno vozite?: Ford Fusion 1.4 benzin 2004
Između kojih se automobila dvoumite?: Meriva B, ix20, Yeti
Gde ste čuli za ovaj sajt?: na netu
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 12500
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Miliću hvala na poverenju i zanimljivim pitanjima. Biće mi drago da vam opet napišem zlata vredne odgovore. Odmah na početku moram da vas malo razočaram – moderniji – noviji automobili se mnogo više kvare i popravke su skuplje. To vam se nikako neče dopasti. Pod dva turbo benzinci su papreno skupi za generalni remont, a u Austriji je radni sat u servisima skuplji za oko 7 do 10 puta u odnosu na radni sat u Srbiji, tako da je kupovina kola koja imaju preko 7,8 godina u Austriji totalno neisplativo. Veliki servis sa malim servisom u Srbiji možete odraditi za manje od 400 evra, dok je za isto to u Austriji potrebno dva puta više.

 

Linkovi meni apsolutno ništa ne znači. Reč, opis dilera u Austriji. Nemačkoj ili Srbiji meni NE znači NIŠTA! Neki namerno lažu, a neki ne znaju šta prodaju! Morate detaljno proveriti svaki auto pre kupovine. Servisna knjižica jako malo znači.

 

Garancija od godinu dana odnosi se na blok motora, isto kao za nove automobile. Ne odnosi se na glavu motora, zamajac, karike, turbo punjač, niti za dizne. Ako sipate u  Srbiji loše gorivo, a to nije teško može lako da vam zvekne dizna. Nova dizna je papreno skupa, remont dizni je kratkog veka oko 3 meseca, zato se toliko i daje garancija. Moji majstori kažu da ne može da se odradi kvalitetni remont nizni kao što ne može valjano da se odradi ni remont plivajućeg zamajca. 

 

Opel Meriva koju želite da kupite je neuporedivo udobniji  i bezbedniji auto od Forda kojeg imate, ali je Ford neuporedivo kvalitetniji. Dakle oprez! Prilikom kupovine proverite sve! Kod Opela je to jako naporno! 

Oko izbora motora mislim da grešite. Ako kupite mali slab motor dobijate osim slabog motora i motor koji će brže doći do generalne- Snažniji motor po pravilu ima mnogo više “života” u sebi.

Ako želite da vozite bez naprezanja 130 km h kupite auto čija je maksimalna brzina 180 km h.

OVO JE SAMO UVODNI DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU NA E MAIL. USMENI ODGOVORI SU SAMO ZA ONE KOJIMA JA TRAŽIM AUTO. U IZUZETNIM SLUČAJEVIMA I ZA OVE DRUGE KLIJENTE ALI JE CENA 12 000 DINARA. PROSTO JA NE MOGU ODGOVORE KOJE SU ZLATA VREDNI DA DAJEM ZA MANJE NOVCA. UOSTALOM IMATE FORUME, PA SAD AKO SE TAMO LOŠE INFORMIŠETE TO JE VAŠ PROBLEM

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, odgovore i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

  • Za sve ostale van Srbije je 60 evra preko W.Uniona. Podaci za uplatu su Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Samo mi u pitanju navedite i MTSCN broj (neko ko radi u Švedskoj, Nemačkoj, Austriji ne može da dobije odgovor po diskontnoj ceni kao vozači u Srbiji). 

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem samo onima koji me angažiju i to besplatno.  i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 12 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužima razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 18 000 dinara. To je uvedeno, jer većina vas utroši mojih 2h, ili 3h, i na kraju me ne angažuje.

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i ritike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekate odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 80 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Usmeno odgovaram samo KLIJENTIMA KOJIMA TRAŽIM AUTO. Majstore morate vi platiti, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Austrije, ili Makedonije, cena pismenog odgovora je 60 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite USMENI odgovor za 24h preko VIBERA, onda je 100 evra, u protivnom rok je u proseku 10 radnih dana.
Cena je veća preko PayPal-a, ona je 160 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

western

Volvo