Novi, ataraktivniji Avensis

Avensis je sada postao mnogo privlačniji, i moderniji. Treća generacija modela Avensis predstavljena je 2008. godine na auto-salonu u Parizu, a 2011. automobil je pretrpeo blagi fejslifting. Četiri godine kasnije došlo je vreme za novo “zatezanje bora”.

Toyota se ne povlači iz srednje klase poput Honde (prestaje sa proizvodnjim Accorda za Evropu). Stilske promene Avensisa delo su dizajnerskog tima Toyote iz Francuske, dok je za ostala unapređenja bio zadužen istraživačko-razvojni centar iz Belgije. Avensis za 2015. ima novi prednji deo koji je u skladu sa opštim korporativnim trendom Toyote, a podrazumeva manju masku hladnjaka sa hromiranom lajsnom koja vizuelno povezuje svetlosne grupe.

Osim toga restilizovani su i farovi i branik.

Toyota je saopštila da se redizajn ne završava samo na kozmetičkim promenama, već da je unapređena i motorizacija automobila – novi motori imaju poboljšane performanse i smanjenu potrošnju goriva. Izvršene su promene u oblasti bezbednosti ali i u domenu udobnosti i komfora putnika u vožnji.

Očekuje se da će nova restilizacija obezbediti da Avensis ostane konkurentan na evropskom tržištu do 2018. godine, kada će biti poznata dalja sudbina ovog modela.

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: novu Toyotu Yaris 1.3

TESTIRALI SMO: Novi Nissan X-Trail 1.6 DCI

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.