Opel Astra J ili B klasa?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, S obzirom da nisam neki poznavalac automobila obracam vam se za pomoc prevashodno u pronalazenju automobila. Raspolazem sa 8000-8500€. Ono sto se meni i mojoj porodici svidja je Mercedes B 180 i Opel Astra J 1,7 CDTi . Napominjem “svidja” neulazeci u tehnicke performanse jer se za to ne smatram kompetentnim. Stoga Vas molim ako mozete da mi date neku uporednu sliku ova dva automobila i konacno da li je bolje uzeti Mercedesa nesto starijeg godista stim i vecom predjenom kilometrazom ili Opel Astru J mladje godiste i manje km a za gore navedeni iznos. Naravno ostajem krajnje otvoren i za neki vas treci predlog. Zelim da vam napomenem da bih pronalazenje automobila prepustio vama i vasoj strucnoj proceni, te Vas molim da mi objasnite celu proceduru, cenu vase usluge i sl. Da li je posle vaseg odabira vozila potrebno da idem na dijagnostiku vozila. Pa Vas molim ako ste u mogucnosti da mi odgovorite u sto kracem roku. P.S Mail sa kojeg vam se obracam je cerkin pa mozete i na njega poslati odgovor. Srdacan pozdrav.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitajte Aleksandra Todorovića

 • Ime i prezime: S.Popov
 • Mejl adresa: #########@gmail.com
 • Telefon: +381#########
 • Kada planirate kupovinu?: 10-15 dana
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: 8000-8500€
 • Šta trenutno vozite?: Opel kadet
 • Između kojih se automobila dvoumite?: Mercedes Benz 180(200) i Opel Astra J 1,7CDTi
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: Preko prijatelja
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : Do 15000
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Popov hvala vam na poverenju. Mercedes B klase pripada klasi monovolumena, nije ga baš lako uporediti sa Opel Astrom J koja je kompakt, jedini da pokušam da vam povučem paralelu sa karavanskom verzijom Astre i Mercedesa B klase, jedino to ima smisla.

Kupovinom Astre dobijate tačno onoliko koliko ste platili. Kod B klase to baš i nije tako, jer plaćate i ime, a Mercedesi jako dobro drže cenu.

Što se izbora motora tiče, tu nema nikakve dileme, preporučujem vam Isuzu motor 1.7 CDTI, koji priznajem nije na nivou FIAT-ovog agregata 1.9 MJTD odnosno 1.9 CDTI, ali zaslužuje bar devektu.

Japanski motor je dovoljno elastičan, snažan, I nije preterano žedan čak i u gradu, kada troši ispod 7,5 litara.

Pošto ste već vlasnika jednog Opela, sasvim sam siguran da ćete biti prosto oduševljen koliko je vaš omiljeni brend napredovao, toliko se puno Astra J uzdigla od Kadetta. Drugim rečima, kada kupujete polovnjak star par godina, i nemate mnogo boljih automobila od Astre J. Neću vam namerno nuditi alternative, jer ću vas samo zbuniti, i mislim da ćete ipak biti zadovoljni sa Astrom J.

Ako iako možete kupite Renault Scenic (košta mnogo manje od B klase), to je prilično drugačije posložen automobil, mislim na trap i delimično na upravljač, mnogo se lepše, i udobnije vozi,

Pošto prelazite oko 15.000 km, za vas je ipak Astra sa turbo dizel motorom. Agregat koji je konstruisao Isizu 1.7 CDTI nije najmoderniji, niti najbolji, ali je pouzdan, a to je vama kao kupcu polovnjaka jako bitno.

Opel je sa Astrom uspeo da mi uzburka emocije, kao što će probuditi emocije svih onih kojima je uživanje u vožnji primarno. Opelovim inženjerima svaka čast na ovom automobilu i 1.4 Turbo motoru, ali imaju jedan “ozbiljan” problem – većina vozača mnogo više vrednuje praktične aspekte jednog vozila, od dužine garancije, do mesta za zadnjoj klupi, kojeg ovde – ruku na srce – nema previše. Bilo kako bilo, rado bih voleo da se Astra sa Turbo benzinskim motorom nađe u mojoj garaži.

Brojnost konkurencije čini da ova klasa bude surova za fabrike automobila – kupcima će samo biti teško da se opredele za neki model u moru odličnih automobila. Astra konačno može da pogleda ravno u oči jednom Focusu i Golfu VI.

OVO JE SKRAĆENA VERZIJA ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.POPOVU

http://www.testoviautomobila.rs/da-li-mozete-da-pojasnite-kako-trazite-polovne-automobile/

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako kupujete nov automobil, verujem da će vas zanimati moji najnoviji testovi automobila, kliknite dole na linkove:

TESTIRALI SMO: Novi Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO 1.000 km: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Hyundai Veloster 1.6 GDI

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.8 i-VTEC Tourer

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

Volvo