Pitali ste A.Todorovića: Koji auto nudi više Astra ili i30?

Pitanje: Poštovani g.Todorovuću, želim da kupim nov automobil, pa mi je jako stalno do vašeg cenjenog mišljenja. Trenutno vozim Opel astru G 2008 CDTI koju sam kupio novu i jos uvek vozim bez i jednog problema prešao sam 87.000 km, i moram priznati da se zaljubio u ovoj automobil. Taman kada sam prelomio da kupum uzmem novu Astru, kum je kupio Hyundai i30 koji sam imao prilike da vozim, i ostao sam zapanjen koliko je ovaj Hyundai udoban, automobil me je prosto oduševio. Da li ukazati poverenje Hyundaiju? Porodičan sam čovek ima dvoje velike dece, i treće je na putu. Da li razmišljam u pravom smeru. Znam da Hyundai daje garanciju od 5 godina, ali sada je i Opel odličan, nudi 4 gdoine garancije, ako se ne varam. Hvala unapred i sve najbolje. Milan Stojić.

Odgovara Aleksandar Todorivić: Gospodine Stojiću, ako ste oduševljeni sa Astrom G, skakaćete od sreće ako kupite novu Astru, jer ona je za možda dve klase iznad Astre H, a sa Astrom G zaista ne mogu da je poredim, jer je daleko udobnija, stabilnija, dinamičnija, tiša i kvalitetnija. Niste mi naveli koliko novca želite da potrošite, da li kupujete dizelaša, ili benzinca, a ne znam ni koliko kilometara planirate da pređete godišnje, ali pokušaću ukratko da vam odgovorim.

astra-2013Ako ste do sada bili zadovoljni sa Opelom, nema razloga da menjate brend, a to posebno ako niste imali ni jedan jedini problem sa vašom Astrom. Posebno mogu da vam preporičim Astru GTC 1.6 Trubo, automobil, koji ima bukvalno bagatelnu cenu u odnosu na ono što nudi.

Astra Sedan Todorovic FotoFoto: Aleksandar Todorović.

Kod Astre više nema dileme kada je izbor motora u pitanju – ako kupujete najnoviju generaciju Astre, greh je ne odabrati 1.6 Turbo agregat, jer je ceo automobil, uključujući i veoma precizan šestostepeni menjač, konstruisan za njega. Astra nije bez mana, ali nudi takvo uživanje u vožnji da ćete na sve nedostatke brzo zaboraviti. Za ovaj iznos novca nemoguće je naći automobil koji može da pretekne toliko BMW-a na putu kao ovaj Opel, a to je jedno značajno dostignuće za Opel i za one koji žele, brz, kvalitetan i upotrebljiv automobil po umerenoj ceni.

Astra 1.6 Turbo je sjajan automobil – brz, dinamičan i atraktivan u svakom pogledu. Kvalitet ugrađenih materijala je veoma dobar, a kvalitet mehanike kod Opela je iz godine u godinu osetno bolji – tako tvrdi statistika, ali to još nije na nivou Honde ili Toyote. Finalna obrada još uvek nije na nivou one kod japanskih automobila, a nije ni Opelov rejting. Na sreću, kupci u Srbiji još uvek nedovoljno koriste internet i potcenjuju japanske automobile, a još više potcenjuju Hyundai i Kiju, koji nude garanciju od sedam godina uz još niže cene.

Hyundai i30 je trenutno best buy u svom segmentu. Svet se brzo menja, a menja se i rejting brendova – na radost osiromašenih kupaca u Srbiji, koji mogu da po veoma povoljnoj ceni kupe jedan vrhunski automobil kakav je novi i30, za “dlaku” bolji od sestrinske Kije cee`d. Preskočite i30 sa osnovnom opremom.

Vožnja ovim automobilom je izuzetno ugodna i opuštajuća – sve funkcioniše onako kako želite, nema neprijatnih iznenađenja i sve je daleko bolje nego što bi se moglo očekivati. Hyundai sa svakim svojim modelom ne napreduje jedan, već dva koraka, tako da se nemojte čuditi ako Hyundai uskoro bude delio “krov sveta” sa Toyotom. Uostalom, Hyundaijeva filozofija u proizvodnji automobila je najsličnija Toyotinoj. Zbog toga Hyundai sa lakoćom preskače konkurenciju, kao nekada japanska Toyota.

prelepauto-i30 Osim toga, i Hyundaijevi automobili koštaju veoma malo, kao što su nekada Toyote na našem tržištu bile najjeftinije u svojoj klasi. Jeftin automobil ne mora biti i loš, a najbolji dokaz za to je upravo novi i30. Da li je moguće da vam garancija od 5 godina ne uliva dovoljno poverenja? Ako ste procečan vozač, sa prosečnim prohtevima, bićete zaljubljeni u novi Hyundai i30, koji nema ni jednu ozbiljnu manu, samo preskočite osnovni motor od 1,4 litara. Opel daje 4 godine garanciju, a Hyundai 5 godina. Garancija jeste važna, ali kupite onaj automobil koji vama više odgovara.

Pitali ste Aleksandra Todorovića: Focus Vs i30 Vs cee`d Vs Octavia A5

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

POSETILI SMO: Opelov salon Interauto – Trade Čačak

Testoviautomobila.rs: Testirali smo Citroën C4 1.6 HDI

TESTIRALI SMO: Honda Civic Tourer 1.8

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.