Da li da kupim Suzuki Splash?

Pitanje: Zdravo  Gosp. Todoroviću

Imam malu dilemu Suzuki Splash ili Opel Agila 2008 pošto su ova dva auta slična / ista ! ; koja ipak kupiti.? .. Suzuki splash deluje nesto kvalitetniji. Može li da se Opel održava u Opelovom servisu …???. Vel.Pa Pozzz. Zoran. 
Dve dileme i gde i u kom auto servisu mogu održavati…ove automobile???. Suzuki splash 1.2 ili Opel Agilaa 1.2 (2008)..?!. Vel.Pozz
Koji kupiti od ova dva  slična/ ista automobila..?!

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Zorane,

Ovi automobili su najgori mogući izbor. Odakle vam ideja da odaberete ove modele? Nisu ni jeftini…..a posebni nisu kvalitetni, ni bezbedni…..
Lepo ste napislai da su ovo isti automobili. Opel je samo nalepio svoj znak i svoje ime na Suzuki Splash. Zato je Opel i bankrotirao, zbog ovako “mudrih” poteza (sada je u francuskim rukama – Peugeot je kupio Opel) . E ako vam je žena naredila da joj kupite jedan od ova dva modela, onda morate da joj ispunite želju! Sigurno ste u svom životu morali da joj ispunite razne hirove, pa ovo neće biti ni prvi ni poslednji, zar ne? A ako morate da kupite ovaj auto od svog direktora, rođaka, kuma, da se ne bi uvredili, onda tu nema više šta da se razmišlja. Šalu na stranu, imate i druge automobile A segmenta, pa razmislite malo i o njima. 
Napišite ozbiljno pitanje. Navedite koju sumu želite da odvojite za auto. Kakav auto vam treba. Šta ste vozili do sada. Pa da vam preporučim auto koji će vas oduševiti. Auto koji će vam spasiti život.
Ne znam ni jedan dobar servis za Suzuki. A ako želite dobar servis za Opel, preporuke i odgovore naplaćujem. 
Auto koji će u svakom smislu biti mnogo bolji od onoga što imate. I naravno da vam i nađem konkretan auto, ukoliko su vaši zahtevi realni
Ukoliko imate namere da čuvate auto
Ukoliko ste normalan vozač, koji poštuje moje savete i savete mojih majstora
Veliki pozdrav za vas g.Vukašinoviću!
Meni je cilj da vam pomognem, a ne da vas lažem
👍1
Ako hoćete ovo drugo, ma mogu i to…….
Aleksandar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs
pitanje šaljite ovde, ako zaista kupujete auto www.Najboljiauto.com/pitajte/ i znajte polovan auto je polovan auto i često mačka u džaku,
Pitajte Aleksandra Todorovića | najboljiauto.com
Pitajte A.Todorovića o izboru automobila, savetima, uporedjivanju vozila
najboljiauto.com
Zato angažujete vrhunske majstore, NE morate mene
Bezbednost Suzukija je loša. Samo 4 zvezdice na kreš testu. Predeo femura (od kolena do karlice) je obojen braon bojom – a to znači da je zaštita marginalna – odnosno mala zaštita. U prevodu u sudaru možete ostati nepokretni, ili ako imate više sreće prohodaćete uz štake ako nervi ne budu oštećeni, i ako NE iskrvarite u sudaru. Znajte da ni automobili sa 5 zvezdica u ovoj klasi nisu dovoljno bezbedni, jer imaju malu masu – i kada ih udari auto C segmenta (Golf) nemaju nikakve šanse, “odlete im sve te zvezdice”. Euroncap navodi da poredite bezbednost automobila u okviru iste klase. Ali NE navodi koliko su automobili B ili C segmenta bezbedniji (Splah pripada A segmentu). Znam da vam je bezbednost nebitna, i da mislite da se vama udes nikada neće desiti. I ja se iskreno nadam da nikada u životu nećete saznati šta je to udes.  Moje je da vam preporučim neki bezbedniji automobil. Vaše je da to ignorišete, ili možda ne. 

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Kada kupujete vozilo obratite pažnju na sledeće stvari:

 

  • Budite obazrivi ukoliko Vam prodavac NE dozvoljava da auto sa placa prebacite u servis na proveru
  • Uvek proverite kakvo je mišljenje o placu gde želite da kupite auto
  • Bežite od JEFTINIH automobila – Oni su mamac za lakoverne (radi se o automobilima sa mnogo nereševih mana)
  • Ako diler odmah puno spusti cenu – Okrenite se i nemojte kupiti takav auto – Ima skrivene mane – Kad je auto dobar, diler spušta cenu samo simbolično.
  • Garancija na polovne automobile je često mrtvo slovo na papiru – Zato DETALJNO proverite auto pre kupovine
  • Ako kupujete od fizičkog lica: proverite podatke i celokupnu dokumentaciju vozila (broj motora, šasije, saobraćajnu dozvolu.)
  • Čuvajte se oglasa gde stoji: NOV, NOV, NOV – jer polovan auto je sve ali nije nov!

 

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA MOM DRUGOM PORTALU NAJBOLJIAUTO.COM

KLIKNITE DOLE NA LINK: 

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

 

 

 

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Mi muškarci bolujemo od jedne ozbiljne bolesti, pa prvi Ja, a to je GORDOST. Ako niste znali to je jedan od najvećih grehova. Veličina muškarca, ili žene se stiče, delom, ne našom „veličinom“ koja nam je Bogom dana, nego pre svega delima. Žene u nama vide muškarca koji je voli na način na koji se ona oseća voljenom, ne našim kolima, brzinom, novcem, našom veličinom, no pre svega ljubavlju, ali onom ljubavlju koja se stvara, u kojoj oboje od nas učestvuje. Time su i naša deca srećna, u meri u kojoj stavimo i ona i ja drugog ispred sebe i trebalo bi da se takmičimo ko će kome više učiniti.

Piše: Aleksandar Todorović

Sve je to teško danas učiniti u stvarnosti gde mi dopuštamo da drugi nama vladaju, a ne mi našim mozgom, no naša oholost, naše strasti, novac, loše društvo. Takmičimo se našim kolima, ko će imati veća i brža kola, ne biramo ih u zavisnosti od toga ko kako može da ih održava, koliko smo dobri vozači. Biramo ih kako nam komšija, brat, na oko kako mnogi kažu, a ne koliko možemo sebi da priuštimo. Pa i kada ih kupimo neki ih peru po tri puta dnevno a ženu se ne sete ni da zagrle uveče, a deca im ne postoje.Sve je na ženi, a ona se bira za ženu tek kada ostane trudna, ne zato što se mi volimo, podržavamo i poštujemo. Sve nam je bitnije od nje, a da nije nje, bili bi prljavi, gladni žedni, sami bez dece….Neki nisu ni u crkvenom braku….žive u grehu, i zato toliko preljuba.

Govorim samo da smo mi muškarci krivi, mada i one žele da su glavne, da rade, donose novac, i decu zapostavljaju, a jedno je samo bitno, a to je ljubav medju nama i naša deca. Ona to od nas žele, a kada odrastu, mi im nismo potrebni…Žena je najispunjenija kada je voljena i kada ima dete. Kada vodite ljubav sa njom nekoliko puta dnevno. Kad je ispunjena. Tada je u stanju da se pokori i ostvaruje svoj smisao na zemlji, a to je da voli muža, podržava ga, savetuje i deci zajednički pruža ljubav. Tada je žena iznad muškarca, zaista u onom pravom smislu, a muž iznad žene. Onako kako Bog zapoveda.

Foto: Aleksandar Todorović

Jeste li čuli za našu Pravoslavnu Veru? Mnogi misle da je to samo slavljenje slave, odlazak do crkve, ali Pravoslavna vera u čoveku je oživljenost duše. Duša je živa zahvaljujući našim oživljavanjem molitvom, postom, delima, Liturgijom, ispovešću i pričešću. Veliku ulogu ima osvećenje kuće, čuvenog automobila ili našeg posla, crkveni brak, dela ljubavi, ali i post, molitva i pričešće.Pravoslavna Vera je sredstvo kojim se rukovodimo u životu da bi pravilno živeli, sebe ispunili, stekli bisere za večni život i bili zaista srećni.

Ja i dan danas ispred radnog stola imam autiće koje volim i još uvek sam mali dečak koji mazi autiće na ulicama.Izborio sam se za moje sajtove od kojih živim, ali pravu sreću sve više stičem zahvaljujući održavanju duhovnog života u Crkvi. Svakome od Vas ovo želim i volim da usrećujem ljude. Koliko ćete me voleti ili kritikovati na Vama je. Svako ima pravo da bira, pa i Vi. Ovo je moje upustvo za sreću…

Ja svoju bebu obožavam! Volim je više od svih automobila na ovom svetu zajedno. Zahvalan samo Bogu što mi je podario predivnu ženu, i dete koji me svojim osmesima tokom celog dana, osnažuje i smiruje, da svima vama mogu da maksimalno pomogne,  od srca, sa osmehom na licu. Uživajte sa vašom decom, a ako ih nemate, nemojte ih odlagati, zbog skupljeg automobila, boljeg stana, samo su deca u životu važna.

Vaš Aca Todorović

– Prizivanjem Imena Gospodnjeg, Presvete Bogorodice i Svetih sami sebe i druge spašavamo.Presveta Bogorodice pomiluj nas!
Amin

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 

Volvo