Inženjer BMW-a prešao u grupaciju Hyundai – Kia

Albert Biermann je postao novi šef testiranja vozila i razvoja sportskih performansi vozila. G.Biermann biće stacioniran u korporativnom centru za istraživanja i razvoj u Namyangu (Južna Koreja), gde će biti zadužen za vođenje razvoja sportskih modela Hyundai i Kia, kao i svih inženjerskih projekata koji se tiču vožnje i upravljanja, bezbednosti, pouzdanosti i smanjenja buke i vibracija.

Njegovo imenovanje će ubrzati dolazak novih sportski nastrojenih vozila i tehnologija, a sasvim sigurno će i poboljšati dinamične sposobnosti celokupne game modela. Korporacija namerava postati tehnički lider na području vožnje i upravljanja praveći vozila koja su vodeća u svojim razredima po uživanju u vožnji. Dolaskom Nemca trebao bi se popraviti i Hyundaijev angažman WRC reliju, a sve te nove tehnologije trebale bi pomoći ne samo u reliju nego i u svakodnevnoj vožnji na cesti.

genesis-coupe-gilr-in-red57-godišnji Biermann se prikjlučuje korejskom gigantu početkom aprila 2015., a sa sobom donosi više od 30 godina iskustva u razvoju sportskih vozila. Od 2008. godine u BMW-u M obavlja dužnost potpredsednika Engineering BMW M Automobiles i BMW Individual. Bavarskom gigantu se priključio daleke 1983. i bio je jedan od ključnih ljudi u razvoju performansi i dinamike većine BMW-ovih najpoznatijih trkačkih i putničkih modela.

TESTIRALI SMO: Hyundai Veloster 1.6 GDI

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.