Koji je najbolji auto za 5.000 evra: Punto ili Golf 5?

Pozdrav,Želio bih da kupim auto koji je noviji malo, ali imam mnogo nedoumica i svaki dan slušam nove priče o vraćanju kilometraže, o cijeni dijelova za pojedina vozila, o očuvanosti i razne druge stavke.

Zanima me koje je auto danas najisplativije za održavanje a uz to da je sigurno za vožnju i sa relativno malom potrošnjim i sa nekom cijenom od recimo 5000 eura kakvo mogu auto kupiti a da ispunjava prethodne uslove i ako može neki kratak komentar na priče o vraćanju kliometraže

 

Ime i prezime: Tarik Kadrić
Mejl adresa: tar##@gmail.com
Kada planirate kupovinu?: za 7 dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4000-5000 eura
Šta trenutno vozite?: Golf 2
Između kojih se automobila dvoumite?: Fiat punto 1.3. multijet seat ibiza 2011 godiste i golf 5
Gde ste čuli za ovaj sajt?: sasvim slučajno dok sam guglao
Koliko kilometara godišnje prelazite?: oko 10.000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Kardići hvala vam na poverenju. Ja sam Aleksandar Todorović, urednik portala najboljiauto.com i testoviautomobila.rs. Preko 15 godina imam rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića. Ova rubrika je napravljena, da bi vama i svim ostalim čitaocima uštedeo mnogo novca, izborom, ali i pronalaskom konkretnog automobila.

Nikako nije moguće u nekoliko rečenica preporučiti određene modele, jer je razlika između automobila izuzetno velika.

Veliku grešku pravite što poredite automobile različitih klasa, jer VW Golf V je veći automobil od Punta, pripada C segmentu, a Punto B segmentu. Da li želite dizelaša, ili  benzinac?

Prelazite jako malo kilometara godišnje, tako da kupovina dizelaša nije mnogo isplativa. Svakako, mnogo je ugodnije voziti auto sa turbo dizel motorom, zbog većeg obrtnog momenta, na nižim obrtajima radilice.

OVO JE UVODNI DEO ODGOVORA.  IMAJTE U VIDU DA SU SVI OBJAVLJENI ODGOVORI NA SAJTU, BEZ KLJUČNIH INFORMACIJA, TAKO DA NEMOJTE DONOSITE ODLUKE NA OSNOVU MOJIH SKRAĆENIH ODGOVORA. AKO ŽELITE KONKRETNE SAVETE SA SVIM INFORMACIJAMA, NAJBOLJE JE DA ME POZOVETE, A DA PRETHODNO UPLATITE NOVAC.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI (KLIKNI OVDE). Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 499 dinara dobijate odgovor na kratko pitanje. Ako uplatite 1.899 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU jednog modela iz vašeg pitanja. Za 3 000 dinara dobijate analizu svih modela iz vašeg pitanja. Možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs. Za detaljni odgovor od 3.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite 13.000 dinara i sken lične karte.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000148510
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  Besplatno ne odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena.

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din.

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

western

Volvo