McLaren potvrdio vozače za sezonu 2015.

McLaren je obnovio saradnju sa Hondom, čiji motori opet pogone ove britanske bolide, i od 2015.godine očekuje puno. Mnogo prašine se diglo oko izbora vozača, jer je mnogo danskih firmi ušlo u McLaren, pogađate zbog Magnusena, koji je na kraju ipak izgubio mesto u timu. Pritisak javnosti je naterao veliki McLaren da ustukne, i izabere Buttona, koji je u zalasku karijere, sudeći po rezultatima na pisti. McLaren se najviše uzda u svoje novo pojačanje, i staru, novu zvezdu Alonsa, koji je već vozio za McLaren jednu sezonu u prošloj deceniji, ali bez većeg uspeha.

Kevin Magnussen će ostati u timu kao testni i rezervni vozač, pa ako Buttonovi rezultati do kraja sezone bude loši, eto prilike da danski vozač dobije ponovo novu šansu. Odluku o vozačkoj postavi donela je vlasnička i upravljačka struktura koju čine Ron Dennis, Mansoura Ojjeha i Mumtalakata Holding.

McLaren nije precizirao trajanje ugovora sa svojim vozačima, ali se pretpostavlja da je Button dobio novi ugovor samo na godinu dana, a da je sa Alonsom potpisan višegodišnji ugovor. Ovakav rasplet po pitanju vozačke postave možda je i najbolje rješenje, jer će McLarenu u sezoni 2015. biti dragocjeno iskustvo koje ima Alonso i Button. Magnusen će sačekati svoju priliku kada McLaren postane konkurentan za par godina.

Od Hondinih motora se očekuje mnogo, realno i previše, jer Mercedes ima veliku prednostu u odnosu na konkurenciju. Ukoliko Renault unapred svoj motor, možemo očekivati i da Red Bull bude brži od novog McLarena, a ne treba nikako zaboraviti ni Williams, ali ni Ferrari koji ima možda i najbolju vozačku postavu za sezonu 2015.god (Raikonen i Vettel).

Zanimljivo je i šta je Alonso izjavio: “Pridružujem se projektu iza kojeg stoje enormni entuzijazam i posvećenost, ali znam da će nam trebati vremena da postignemo rezultate koje želimo. Za mene to nije problem”. Nova sezona kreće u martu, a do tada će timovi pokušati da sustignu Mercedes, koji je dominirao u nedavno završenoj sezoni.

TESTIRALI SMO: Honda Civic Tourer 1.8

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

Testirali smo novu Toyotu Yaris 1.3

TESTIRALI SMO: Novi Nissan X-Trail 1.6 DCI

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.