Kupujem polovan auto, da li je Accent bolji izbor od Corse i Getza?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, jako cenim vaše mišljenje, pa mi je jako stalo da dobijem direktan odgovor od vas. Čitao sam odgovore na vaša pitanja, pisali ste dosta i o modelima koje ja želim da kupum, ali bih želeo da ih ukratko uporedite. Suzio sam izbor na 5 polovnjaka: Accent, Getz, Corsu 1.2 ili 1.4, Ford Fiestu, a razmišljam i o većem Ford Focusu, mada meni veličina gepeka nije presudna, jer meni treba auto za vožnju po gradu. Planiram da potrošim maksimalno 4.000 evra.

Mojoj ženi se najviše dopada Corsa, mom sinu Focus. Šta kupiti na kraju? Totalno sam se pogubio, ne znam ni na kom placu da pogledam te automobile, imate li neku preporuku? Unapred hvala na odgovoru Jovan Milić.

Odgovara A.Todorović: Gospodine Miliću, jako mi je teško da vam preporučim određeni model automobila kada ne znam kakve su vaše potrebe, koji model trenutno vozite, koliko godišnje kilometara prelazite, i kakvo je vaše vozačko umeće. Za 4.000 evra danas imate veliki izbor automobila, cene su niže nego ikad, pa po jako povoljnoj ceni možete doći do relativno dobro očuvanog primerka. Ima jako malo dilera koji prodaju polovnjake koji su koliko toliko za preporuku, poslao sam vam na mejl adrese onih koji se idzvajaju, a to su i dileri koji poštuju zaista garanciju koju daju.

Aksent-novi-modelNajbolje je da kupite automobil od vlasnika, sa servisnom knjižicom koji je redovno održavan. Vozila koja su bila u vlasništu firme, renta kar agencije ili kod taksista, zaobiđite u širokom krugu, ako je to ikako moguće, ili tražite da vam znatno spuste cenu.

Ford Focus je najbolji automobil od navedenih, ali Focus je i najskuplji. Preskočite verziju sa motorom 1.4 od 80 KS on nije dovoljno elastičan da bi se nosio sa težinom Focusa.

Ovaj nemački automobil ima sportski podešeno oslanjanje, sportski brz, i precizan menjač, i to je automobil sa prave ljubitelje automobila. Motori koji su za preporuku su 1.8 TDCi, 1.6 TDCi, i benzinac 1.6 sa 16 ventila.

Fiesta je jedan od najupravljivijih model u klasi, u B segmentu. U proseku, nudi više od vrlo dobre Corse, i to u svakom pogledu, od dinamike vožnje, pa do pouzdanosti. Hyundai Getz, ali još i više poslednja generacija Accenta, nude više nego štp koštaju, navedeni modeli su izuzetno pouzdani, i relativno jeftini za održavanje. Kod Getza i Accenta mi se jako dopada njihovo udobono ogibljenje, koje jako dobro upija neravnine sa puta, uz minimalnu buku. Getz 1.1 je jako štedljiv, dok sa motorom 1.4 od 97 KS prosto “leti” po putu. Accent je jedan od mojih omiljenih automobila u “Golf” klasi, jer nudi zaista mnogo komfora po niskoj ceni.
Možda bi prednost trebalo da date Hyundai Accentu 1.4 16V jer košta manje, i jer je jeftiniji za održavanje.

Želim da vam pomognem, ali vaše pitanje jednostavno nije bilo dovoljno precizno. Zato vas molim da pročitate sve moje odgovore u ovoj rubrici, jer ćete na taj način otkriti koji model jeste za vas. Kad mi dopunite pitanje, pošaljte novo pitanje, napisaću vam mnogo precizniji odgovor.

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

V.Stanišić: Koliko je BMW bolji od Golfa V?

Astra H bolji auto od FIAT-a 500L?

Kakav auto je Mitsubishi Carisma?

Pitanje iz Crne Gore: ZAMENA ZUPČASTOG KAJIŠA

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

Polovan auto: Civic ili Cruze?

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.