Od petka vaši automobili će trošiti manje!

Od petka će dragi moji čitaoci vaši automobili trošiti manje! Iz svega što je negativno, što nas itirira, što povećava gužve i smanjuje protočnost, a time od svih nas stvara umornije, nervoznije vozače treba izvući i neke pozitivne stvari. Jedna od njih je i manja potrošnja goriva, jer od petka, moraćete da vozite 119 km/h, jer ako vozite 121 km/h u proseku na autoputevima širom Srbije, moraćete da platite kaznu od 3000 dinara. Toliki iznos je zapravo sankcija za vožnju brzinom od 121 do 140 km/h. Ukoliko niste sigurni da ćete moći da vozite 118 ili 119 kmh, već se bojite da ćete prekoračiti brzinu od 1 km/h, onda vam preostaje jedino da putujete autobusom, ili regionalnim putevima, ili da vozite 140 km/h, pa da vas “putarina” košta u proseku 3.500 dinara, 3000 dinara za kaznu i 500 dinara u proseku za putarinu. Nego postavlja se pitanje čemu služe auto putevi, ako ne da brzo i bezbedno stignemo? Vladi Srbije treba čestitati, a posebno genijalnom g.Vučiću, jer će ovim potezom kasa biti punija, penzije će moći neznatno da se povećaju, ali i ovim džabaleborišima na državnim jaslama koji efektivno rade 3h dnevno. Bilo kako bilo, uživajte u novom nametu, i novom teroru. Napisaćete dva ljutita komentara na par sajtova, platićete par kazni i toliko, završiće se na tome, jer ovaj narod nije ustao i nije se borio ni kada su plate bile 30 maraka, ni kada su im sinove odvodili u unapred izgbuljene ratove. Stranci će i dalje gas do poda, pa teraj. Biće samo zanimljivo kako će naplatiti kazne od 1.000 stranaca na naplatnim rampama, jer niko u Evropi ne vozi 120 km/h na auto putevima, osim kada se radi o vozačima koji imaju preko 65 godina, i naravno, Šveđanima i Englezima, njima se nikada ne žuri zar ne? 🙂

TESTIRALI SMO: Toyota CH-R Hybrid

 

Dizelaši će moći u gradove širom Nemačke!

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

 

 

U Srbiji od sutra počinje merenje prosečne brzine vožnje na svim deonicama auto-puteva.

Kamere JP “Putevi Srbije” instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina će se meriti na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Vozačima sa srpskim tablicama kojima se brzina kojom su se kretali ne uklopi u propisanu, kazna će stići na kućnu adresu, ali će svaki vozač podatak o prosečnoj brzini kojom se kretao moći da vidi na računu na naplatnoj rampi.

S druge strane, strance će saobraćajna policija zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a oni će morati da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje. Ovo me živo zanima kako će da sprovedu u delo, i koliko je koeficijent inteligencije onih koji su ovo smislili, jer želim da im čestitam! Ovo je vrh genijalnosti i odlično za naš tranzitni turizam!

Vozači neće moći da tako lako, eventualnim zaustavljanjem na sredini deonice, na odmorištu ili benzinskoj stanici, izbegnu kažnjavanje, jer će i broj vozila “presretača” na svim deonicama srpskih auto-puteva biti povećan.

Tako, na primer, na deonici Subotica–Niš, dugoj 423 kilometra, dozvoljeno vreme prolaska je tri sata i 31 minut, dok se od Beograda do Niša ne sme stići brže od jednog sata i 58 minuta.

Minimalno vreme potrebno da se ne prekorači prosečnih 120 kilometar na čas od Beograda do Subotice je sat i 34 minuta, a na relaciji Beograd–Šid – 54 minuta.

Presretači su se pokazali kao nedovoljno efikasni – Zbog toga je Vlada Srbija promenila politiku

Vozače koji na auto-putevima Srbije budu vozili brzinama koje su primerene auto putevima, i automobile koji imaju ABS u ESP, čekaju sledeće kazne: za vožnju brzinom od 121 do 140 kilometara na sat sleduje im novčana kazna u visini od 3.000 dinara, dok će za vožnju brzinom od 141 do 150 kilometara na sat morati da plate kaznu od 5.000 dinara.

Sa 10.000 dinara biće kažnjeni oni koji voze brzinom od 151 do 160 kilometara na sat, a kazna od 10.000 do 20.000 dinara predviđena je za vožnju brzinom od 161 do 180 kilometara na sat, plus tri negativna poena i mesec do 12 meseci bez vozačke dozvole.

Ako imate BMW, Audi ili Mercedes ivozite ih od 181 do 200 kilometara na sat kazna iznosi od 20.000 do 40.000 dinara, uz dan do 30 dana zatvora, šest negativnih poena i tri do 12 meseci bez dozvole.

Od 100.000 do 120.000 dinara moraće da izdvoje, na ime kazne, oni koji voze od 201 do 220 kilometara na sat, a sleduje im i od 15 do 60 dana zatvora, ali i 14 negativnih poena i osam do 12 meseci bez dozvole.

Na kraju, za vožnju bržu od 221 kilometar na sat, novčane kazne nema, ali je predviđena zatvorska kazna u trajanju od 30 do 60 dana, uz 15 negativnih poena i oduzimanje dozvole na period od devet do 12 meseci.

Moj vam je savet da poštujete propise, to je moja dužnost da vam preporučim, na kraju i ja poštujem propise u Srbiji, ali iskreno, jedva čekam da izađem iz Srbije, jer nigde se policija ne ophodi tako bahato prema vozačima,  kao u Srbiji. Drugo rešenje je da vozite regionalnim putevima, tamo vam niko neće meriti prosečnu brzinu, ali ja vam preporučujem da poštujete brzinu od 80 km/h, trošiće vam auto neverovatno malo, tako da će državi od akciza ostati manje! Narod je uvek umeo, i mogao da pobedi svaku vlast. Narod je večan, vozite obazrivo, zaboravite na alkohol, i na uživanje u vožnji bar dok ste u Srbiji (na alkohol zaboravite zauvek!). 

Na auto putevima gine i do  100 puta manje ljudi nego na regionalnim putevima. Dakle, auto putevi su najbezbedniji, ali Vlada Srbije je prosto htela kaznama, da napuni budžet, i to je u redu, ako narod ovako nešto podržava. Da li će Vlada Srbije uraditi nešto da bude manje mrtvih na regionalnim putevima? Odgovor znate i sami, zar ne?

TESTIRALI SMO: Toyota CH-R Hybrid

Dizelaši će moći u gradove širom Nemačke!

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Volvo