Overa kupoprodajnog ugovora za polovnjake kod notara

Mart nam ove godine donosi nova pravila za one koji kupuju ili prodaju automobil. Javni beležnici, odnosno notari Od 1. marta 2015. će vam overavati ugovore. Sada će se ova overa obavljati isključivo kod notara.

Priredio: Aleksandar Todorović

Cene overe za sada ostaju iste, ili slične. Cena overe u opštinama je iznosila oko 2 500 dinara javni beležnik vas košta 2 140 dinara. Overu možete uraditi u na sudu, ali cena varira u zavisnosti od vrednosti automobila. Ukoliko automobil vredi 10 000 evra overa će koštati oko 120 evra dok za automobil vrednosti 3 000 evra cena overe ne bi trebalo da pređe 30 evra, odnosno oko 3 600 dinara.

Radno vreme javnih beležnika regulisano je posebnim Pravilnikom i ono je od 9 do 17 časova radnim danima a po potrebi može biti i duže. Spisak ovlašćenih javnih beležnika možete naći na sajtu www.beleznik.org

TESTIRALI SMO: Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Škoda Octavia A7 1.4 TSI

TESTIRALI SMO: Renault Clio IV 1.5 DCI

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo

4 komentara

  1. Milena

    Poštovani, brat me je ovlastio da upravljam motornim vozilom, da ga registrujem i da mogu da ga prodam. Ovlašćenje overeno u opštini, tada je tako bilo. Hoću da prodam vozilo, da li je validno to ovlašćenje. On je imao mozdani udar i teško da sada moze da da novo. Pozdrav

  2. Ovlašćenje se lako falsifikuje, a ima i drugih problema, zato svima preporučujem da kupuju automobil direktno od vlasnika, zašto biste razikovali.

    @Milena
    Poštovana g.Milena, verovatno nećete imati problema da prodate auto, osim što svi vole da kupe auto od vlasnika. Želim vam da vam se brat oporavi od moždanog udara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.