Passat GTE sa hibridnim pogonom u prodaji!

Volkswagen je na nemačkom tržištu ponudio Plug-In hibridnu verziju novog Passata, po ceni od 44.250 evra. Toyota već godinama nudi hibridne automobile, i prodaje ih sa odličnim uspehom u Americi i Japanu, a sada je VW rešio da sledi njihov put. Passat na hibridni pogon je u stanju da do stotke ubrza za 7,4 s i da dostigne maksimalnih 225 km/h, osnosno 130 km/h ako se vozi isključivo na električni pogon.

www.amarket-auto.rs

TESTIRALI SMO: VW Polo 1.2TSI Bluemotion

Testoviautomobila-RS-LOGO

VW Passat GTE, koji je svetsku premijeru imao 2014. na auto-salonu u Parizu, pogonjen je 1.4 litarskim TSI benzincem i električnim motorom. Benzinska jedinica razvija 156 ks (115 kW), a elektromotor 115 ks (85 kW). Ukupna kombinovana snaga sistema dostiže 218 ks (160 kW), a maksimalni obrtni moment 400 Nm.

novi-passat-gte

Snaga se na točkove prenosi pomoću specijalno razvijenog šestobrzinskog menjača sa duplim kvačilom. Ukupna autonomija u vožnji iznosi 1.114 km, a zahvaljujući bateriji od 9.9 kWh, Passat GTE u čisto električnom modu prelazi i do 50 km.

testoviautomobila.rs

Nemački proizvođač tvrdi da hibridni model u kombinovanom režimu vožnje prosečno troši svega 1,6 l/100 km. Foto: Volkswagen

kokpit-passat

VW Passat GTE limuzina u Nemačkoj košta 44.250 evra, dok za karavan verziju treba izdvojiti 1.000 evra više. Pred vama je novi hit na tržištu polovnih automobila kroz koju godinu.

POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Amarket Auto, Kragujevac

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

 

petrol_logo

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.