VW Polo GTI za 2015. godinu

VW Polo uskoro sa unapređenom GTI verzijom. Najvažnije za ljubitelje brze vožnje je što će se ispod haube ovog automobila naći 1.8 litarski agregat koji će zameniti aktuelini 1.4 TSI. Uzmene na dizajnu automobila su minimalne i odnose se na redizajn prednjeg odbojnika i maske. LED farovi će biti serijski.

U enterijeru je promenjen dizajn upravljača i komandi na centralnoj konzoli. Novost je da je dosadašnji 1.4 TSI sa 180 ks, zamenjen 1.8 litarskim turbo-benzincem koji proizvodi 190 ks i razvija maksimalni obrtni moment od 320 Nm. To je za 10 “konja” i 70 Nm više u poređenju sa aktuelnim Polom GTI.

polo gti za 2015 godinuU skladu sa tim, poboljšane su i performanse. Vreme potrebno da se iz stanja mirovanja stigne do 100 km/h skraćeno je sa 6,9 na 6,7 s, a maksimalna brzina povećana je sa dosadašnjih 228 na 236 km/h. Za one koji smatraju da se draž sportske vožnje gubi bez manuelnog menjača, Volkwagen je pored DSG transmisije sa duplim kvačilom ponovo ponudio i šestobrzinski ručni menjač, koji je bio nedostupan u aktuelnom modelu. Da li vam se dopada novi Polo GTI?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Koji polovan auto kupiti: Megane II 1.9 dCi, 307 2.0 HDI ili Golf IV 1.9 TDI?

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.