Ako kupujete polovni auto od sada jeftnije!

Ako kupujete polovni auto od sada jeftnije! Ubuduće bi sve trebalo da bude gotovo za pet minuta i košta upola manje, a ukoliko novi sistem bude radio onako kako se očekuje, na sličan način bi se moglo rešiti i nešto što se tiče svih vozača i što se već dugo najavljuje, a što do sada nije rešeno.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Godišnje se izvrši 200.000 prenosa vlasništva vozila u Srbiji. Procedura je komplikovana i spora, ali tome je uskoro kraj.

Sve ovo može da bude mnogo brže i kraće i da se završi na jednom šalteru, a samim tim da mnogo manje košta. Trenutno samo overa notara pečatom košta 1.600 dinara.

Ovlašćeni policijski službenik će ubuduće samo da unese broj šasije iz saobraćajne dozvole u sistem, i da sve bude gotovo za pet minuta!

Time bi softver momentalno proračunao vrednost vozila i procenat od dva i po posto koji treba uplatiti na račun Poreske uprave, i nakon toga bi odmah tu, na šalteru mogao da overi kupoprodajni ugovor i preregistruje vozilo na svoje ime.

Ako kupujete auto od dilera, i dalje ćete biti oslobođeni plaćanja poreza od 2,5% jer kupujete automobil od pravnog lica.

Pregovori oko uspostavljanja ovakvog sistema su u toku. Tada će kupac vozila platiti 100 ili 200 dinara za overu, što je osam puta manje nego sada.

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Volvo