Infiniti Q30 odličan na Euro NCAP testu

Prvi Infinitijev kompaktni model ostvario je maksimalnih 5 zvezdica na nezavisnom evropskom kreš  testu, gde je postigao vrhunske rezultate u sve četiri kategorije ispitivanja.

TESTIRALI SMO: Infiniti Q50 2.2d

Testoviautomobila-RS-LOGO

Q30 nudi sveobuhvatan tehnološki paket koji unapređuje vozne karakteristike, a što je jednako važno obezbeđuje i najviši nivo zaštite putnika. Pet zvezdica na Euro NCAP testu najbolja je potvrda za savremeni bezbednosni pristup marke Infiniti“, izjavio je Roland Krueger, predsednik Infiniti Motor Company.

infiniti-q30

Kada je reč o bezbednosti putnika, Q30 je na rigoroznim ispitivanjima dostigao visok nivo zaštite od 84 procenta. Tome su doprineli takozvani pasivni bezbednosni sistemi – komplet vazdušnih jastuka, uključujući prednje, bočne, „zavese“ napred i pozadi, kao i jastuk za kolena vozača.

Dizajniran i konstruisan da pruži maksimalnu sigurnost deci, Q30 poseduje automatizovani sistem za deaktivaciju suvozačevog vazdušnog jastuka kada se na prednje sedište u kontra smeru postavi kolevka za prevoz dece.

U domenu zaštite pešaka, najnoviji Infiniti model dostigao je 91 procenat, a na ovako ubedljiv rezultat uticali su dizajn i struktura prednjeg dela vozila – odbojnika, poklopca motora i vetrobrana. Veliki doprinos daje i senzor za prepoznavanje kontakta vozila sa nogama pešaka, koji aktivira takozvani „pop up“ odnosno podizanje haube u slučaju naletanja na pešaka.

 

TESTIRALI SMO: Infiniti Q50 2.2d

Foto: Branka Todorović, najboljiauto.com, testoviautomobila.rs

a-todorovic-infiniti

Volvo