Otkrivam vam kako da štedljivije vozite!

Cene goriva u Srbiji su mnogo više nego u Makedoniji i BiH, a nova poskupljenja ponovo se očekuju. Akcize su astronomske.

Nije još vreme za pešačenje i bickl, stoga je, bez sumnje, želja svakog vozača da njegov automobil troši što manje, u čemu nameravam da Vam pomognem sa nekoliko saveta. Da biste ovo ostvarili, potrebno je da samo delimično korigujete način vožnje, te da obratite pažnju na nekoliko detalja koji su važniji nego što ste mislili.

Tekst: Aleksandar Todorović, urednik Najboljiauto.com i Testoviautomobila.net

danas

Večito pitanje svih pitanja: Kako trošiti manje goriva, jeste ono što je glavna tema svih foruma, auto klubova, i vlasnika automobila. U proseku potrošnja nikada nije dovoljno niska, odnosno onolika koliko mi to želimo. A da li se pridržavate takozvanih pravila za štedljivu vožnju? Da li na prvom mestu poštujete ograničenje brzine? Ne želite da mi odgovorite? Sasvim vas razumem, ali morate znati da vrlo jednostavno možete smanjiti vaš račun za gorivo, ukoliko odvojite nekoliko minuta, i pročitate moje savete, ali i komentare čitalaca koji su zlata vredni.

Cene goriva su mnogo više nego u Makedoniji i BiH, a nova poskupljenja ponovo se očekuju. Akcize su astronomske. Nije još vreme za pešačenje i bickl, stoga je, bez sumnje, želja svakog vozača da njegov automobil troši što manje, u čemu nameravam da Vam pomognem sa nekoliko saveta.

Da biste ovo ostvarili, potrebno je da samo delimično korigujete način vožnje, te da obratite pažnju na nekoliko detalja koji su važniji nego što ste mislili.

sandero-todorovic

Kod većine vozača, frustracija nastaje onog trenutka kada utvrde da im je prosečna potrošnja osetno veća od one fabrički deklarisane. Pored toga, često se događa da baš Vaš prvi komšija sa istim automobilom postiže manju potrošnju, a onda se po pravilu nameće pitanje – da li je moj auto u potpunosti ispravan?

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU DANA.RS u rubrici AUTO (KLIKNITE OVDE)

Kako da trošite manje goriva?

danas

Volvo