Testoviautomobila.rs: Mazda otkrila potpuno novu MX-5

Mazda proizvodi automobile vrhunskog kvaliteta, ali proizvodi i vozila koja nude vrhunsko uživanje, osobeni osećaj za volanom, a jedna takva Mazda je baš MX-5. Oni koji nisu imali prilike da provozaju ovaj automobil nemaju predstavu koliko su puno izgubili. Oni koji imaju tu sreću da budu vlasnici ovog modela, sa velikim ushićenjem su rano jutros pred ekskluzivnom publikom u Barseloni jedva dočekali otkrivanje poptuno nove Mazde MX-5.

Istovremeno, ovaj model je prikazan u Japanu i SAD-u. Model četvrte generacije, koji krasi prepoznatljiva adaptacija ‘KODO – duša pokreta’ dizajna, toplo je dočekan od strane približno 250 predstavnika medija.

Ako želite da kupite ovaj automobil, moraćete da sečekate 2015.godinu, kada počinje prodaja ovog modela u Evropi. Potpuno nova MX-5 dolazi sa SKYACTIV tehnologijom, uključujući posebno podešene SKYACTIV-G benzinske motore, i po prvi put sa izvedbom SKYACTIV-podvozja za zadnji pogon. Uz približno 100 kg manju masu u odnosu na aktuelni model i najniže težište do sada, novo izdanje Mazdinog kultnog roadstera dodatno naglašava Jinba Ittaj (“jedinstvo-konja-i-jahača“) odziv i agilnost, koja je MX-5 oduvijek činila suštinom užitka vožnje.

Spomenuto smanjenje težine vraća novu MX-5 na nivo uporediv s izvornim modelom, koji je svojim predstavljanjem 1989. napravio revoluciju ponovno oživevši tržište pristupačnih lakih sportskih automobila. U poslednjih 25 godina proizvedeno je više od 947.000 primeraka, a MX-5 drži Ginisov rekord kao najprodavaniji sportski dvosed svih vremena.

“Mazdin trenutni uzlet podstaknut je našim novim modelima koji su odlično prihvaćeni, a potpuno nova MX-5 trebala bi samo da dolije gorivo u naš motor rasta”, kaže predsednik i izvršni direktor Mazda Motor Europe Džef Gajton. “Izgrađen za ljubav prema vožnji, ovaj automobil ističe samu bit Mazde. To će zasigurno našem brendu dati dodatni podsticaj.”Kako i priliči, moto ovog otkrivanja bio je “Živeo roadster”, a to je ujedno bila i promocija Mazda Space-a, Mazdinog novootvorenog centralnog evropskog promocijskog centra u Barseloni. Događaj je bilo moguće pratiti uživo na posebnoj web stranici posvećenoj 25. godišnjici Mazde MX-5 na: www.mazda.com/stories/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/thanksday. Gosti su pozvani da iznesu svoje mišljenje o promocijskom centru i Mazdinom novom roadsteru na Twitteru i Facebooku na #mazdaspace, #longlivetheroadster i #MX5

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.