Policija oduzela dva automobila zbog prekršaja!

Policija je oduzela dva automobila zbog prekršaja! U petak u 20,05 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u mjestu Blažuj, opština Ilidža, iz saobraćaja isključili vozača H.H. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Opel-Astra”, reg. oznake E83-K-760, vlasništvo A.K. iz Sarajeva, pod dejstvom opojnih droga ili lekova na kojima je naznačeno da ne smeju da se upotrebljavaju pre i za vreme vožnje, dok vozilo kojim je upravljao nije imalo propisane uređaje i opremu. Od sledeće godine ova praksa će početi i u Srbiji. Moj vam je savet da konstutujete vašeg advokata, i da se upoznate sa zakonima Srbije, jer država ima puno pravo da vam oduzme vozilo ako vozite pijani ili drogirani, jer će se to tretirati kao vrlo ozbiljan prekršaj što i jeste. Apsolutno je nevažno ko je vlasnik vozila. Zato vodite računa kome dajete auto, ako to već do sada niste činili.

Rok 1. novembar: Nemate zimske gume – kazna 800.000

Testoviautomobila RS LOGO

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, prolazak kroz raskrsnicu motornim vozilo kada je na semaforu uključeno crveno svjetlo za vozila i sl. ) a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.780,00 KM.

Dana 22.10.2016.godine u 04,30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva su u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili H.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Jetta”, reg. oznake M73-O-829, vlasništvo K.M. iz Sarajeva, prije sticanja prava na upravljanje motornnim vozilom.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom i sl. ) a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 7.640,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H.H. i H.E. su privremeno oduzeta navedena motorno vozila. Ista su do okončanja prekršajnog postupka deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćeno je iz MUP-a KS. Izvor: ba.N1info.com

Rok 1. novembar: Nemate zimske gume – kazna 800.000

 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi AWD

TESTIRALI SMO: Nissan X-Trail 1.6 DCI X-Tronic

foto-todorovic-renoSlike – Sajam automobila u Beogradu – 2015.

Beogradski sajam: Salon automobila 2015.

Testoviautomobila.rs: TOYOTA na dohvat ruke!

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

V.Stanišić: Koliko je BMW bolji od Golfa V?

Astra H bolji auto od FIAT-a 500L?

Kakav auto je Mitsubishi Carisma?

Pitanje iz Crne Gore: ZAMENA ZUPČASTOG KAJIŠA

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

Polovan auto: Civic ili Cruze?

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Testoviautomobila-RS-LOGO

Volvo