Tehnički neispravno preko 30% vozila!

Udruženje tehničkih pregleda Srbije traži hitnu intervenciju države kako bi se sprečile manipulacije prilikom registracije vozila. Sada, iako je to zakonski kažnjivo, veliki broj automobila dobija produženje registracije, a da auto nije ni bio na liniji tehničkog pregleda, gde bi se slikao i prošao test kočenja i izduvnih gasova.

Savetujemo: Izbegnite izbor pogrešnog motora

Testoviautomobila-RS-LOGO

Snimanje kamerom na tehničkim pregledima obavezno je u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i ostalim zemljama članicama EU. Svuda postoji zapis da se automobil pojavio na tehničkom pregledu osim kod nas, jer primena donetog pravilnika čeka novi zakon o bezbednosti saobraćaja, a do tada svako može da uz malo novca i vezu registruje i neispravan auto.

Pored toga, cena tehničkog pregleda nije jednistvena i svako je na drugi način naplaćuje, a najčešće uz prodaju polise o osiguranju.

tehnicki-pregled

Predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović rekao je da se do sada dešavalo da vozilo ide od tehničkog pregleda do pregleda i tamo gde ima mogućnosti za manipulaciju i gde je polisa vezana za osiguranje najčešće biva i registrovano.

O emisji izduvnih gasova ne vodi niko rčuna jer se starija vozila i ne podvrgavaju ovim testovima. Često vlasnici vade katalizatore i prodaju ih za 50 evra kao sekundarne sirovine, a majstori kažu da će tako automobil bolje vući, i  imati više snage. DPF filteri se skidaju, narod nema novci za novi.

Savetujemo: Izbegnite izbor pogrešnog motora

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

Testoviautomobila-RS-LOGO

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE , I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Cena je simboličnih 1 899 dinara. Ukoliko mi pošaljete pitanje, bez uplate, naknadna uplata će vas koštati 3 800 dinara. Hvala na razumevanju.

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Todorović

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

 

Šta da kupim Cruze, i30, Peugeot 308?

Honda CR-V bolja od RAV-a 4?

Grand Motors tvrdi da 1.6 TDCi od 90 ks ima plivajući zamajac!

Kako da rešim problem DPF filtera

Šta da kupim posle Micre?

Astra G, Focus ili Alfa 147?

Focus II Vs i30 Vs Auris Vs Civic

FIAT 500, Peugeot 208 ili Micra?

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Suzuki SX4 ne mogu da preporučim

Toyota Celica bolja od Alfe GT?

Prevara ili ne?

Volvo