Toyota i BMW “razbijaju” Porsche 911?

BMW već godinama proizvodi bolje, i brže automobile od Porschea, na stazama, BMW godinama pobeđuje Porsche, ali imidž Porschea je i dalje na samom vrhu. Toyota proizvodi najkvalitetnje automobile u svetu, ali prestankom proizvodnje Supre, izgubila je pozicije u elitnom društvu sportskih automobila. BMW će pomoći Toyoti da se vrati u elitu, a Toyota će transferisati hibridnu tehnologiju BMW, da bi brend iz Minhena mogao da parira Mercedesu, i naravno Porscheu.

Testoviautomobila RS LOGO

Toyota i BMW do sada nisu iznosili previše detalja kada je reč o zajedničkom sportskom automobilu. Motoring, međutim, saznaje da će svaki od proizvođača komercijalizovati vozilo pod sopstvenim imenom i identitetom.  Dva modela biće postavljena na zajedničku platformu od aluminijuma, dok će paneli karoserije biti izrađeni od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Isti izvor navodi da će automobili biti u rangu modela Porsche 911 i nešto kraći od 4,5 m.

Spekuliše se da bi ponuda motora mogla da uključi četvorocilindarski 2.0 turbo-punjeni benzinac sa 245 ks (180 kW) i 350 Nm, zatim šestocilindarski 3.0 turbo benzinski agregat sa 340 ks (250 kW) i 450 Nm, a očekuje se i hibridna verzija sa 480 ks (353 kW).

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.6 i-DTEC

Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.