TSI motor pouzdaniji od Toyotinog motora?

Pitanje: Zdravo g.Aleksandre, pisao sam ti ranije za preporuku auta oko 7k eur i preporuka je bila opel astra j umesto pežoa 207 koji sam ja planirao i mislim da je savet bio skroz na mestu, probao sam jednu astru i oduševio se. Medjutim, dok jos nisam ni kupio auto stvari su se malo promenile i sada nam treba veći auto, dakle duža limuzina tipa passat. Dizel i dalje ne dolaze u obzir zbog plave plakete koju planiraju da uvedu u Nemackoj. Voleo bih da mi u kratkim crtama (jer bih voleo odgovor danas) odgovoriš koji bi od ovih automobila mogao da dodje u obzir, dakle koji je prihvatljiv, pouzdan. Dakle ne treba mi detaljna analiza. Manje od 1.8 za toliki auto takodje ne bih.

 Na prvom mestu 2008/2009 godiste passat 1.8 tsi 160 konja- ok mi izgleda,  veliki je, jak je. Tu sam skoro bio i odlučio da to uzimam pa sam pročitao da ti motori imaju neke probleme tipa kais i to, to je glavni razlog zašto ti pisem. Dakle, samo u dve rečenice,  jesu ti problemi ozbiljni i da li ga preporučujes.ako su za preporuku idem u subotu da uzmem, već sam jednog našao. 2008/2009 godiste BMW 318 2.0 143 konja, da li su za preporuku i da li je skupo održavanje. 2009/2010 godište Toyota avensis 1.8 Sol, 147 konja
logo-tst-hr

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Pored toga mislim da je Honda Accord full auto Ali su oni malo skuplji. Tako da ako ovi gore baš ne dolaze obzir onda samo da li je accord za preporuku.
Ako imaš još neku limuzinu u tom rangu preporuči.
Dakle samo kratke odgovore i danas molim, ako je moguce da odem već u subotu da uzmem nešto. Ne mogu da razbijam glavu, samo mi reci koji su dobri i kojim redom bi ih ti poredjao za kupovinu ali za svaki mi reci preporuka ili ne.
Reci mi koliko bi koštao tvoj odgovor. Pozdrav, Milan.
Odgovara Aleksandar Todorović:Uvaženi gospodine Milane, VW-ovi motori TSI su snažni, ali i mnogo žedni, pomenuti motor od 160 KS troši u gradu preko 12 litara, na otvorenom preko 9,0 litara, a benzin nije baš toliko jeftin. Imali su ti motori raznoranih problema, zato ako kupujete VW kupite nov VW, jer posle 200.000 km kreću problemi sa TSI motorima. Istina sve može da se popravi, a popravke, i radni sati u Nemačkoj košta papreno.
passat-polovni
Ako kupujete BMW znajte da on nije jeftin za održavanje, mada ruku na srce to nije ni Passat, ali BMW premijum brend. Motor od 143 KS u BMW-u je pouzdaniji od TSI motora, ali ni taj motor nije rekorde kada je dugovečnost u pitanju, a u odnosu na TSI VW-ov motor pruža daleko slabije performanse. Naravno, užitak vožnje u BMW-u nema cenu, posebno sa nekim moćnim dizelašem, koji mnogo, mnogo veći obrtni moment od benzinca.
Toyota Avensis je najsigurnija, najracionalnija kupovina, troši u gradu 11 litara, na otovrenom oko 8,0 litara, dakle troši manje u odnosu na TSI motore.
Toyota je daleko najpouzdanija, najkvalitetnija, i košta za održavanje znatno manje od VW-a, ao BMW-a da i ne govorim.
Naravno, Avensis koji je održavan u ovlašćenom servisu ima i paprenu cenu ali samo takav i valja.

Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 899 dinara dobijate kratak odgovor. Ako uplatite 3.000 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU svih modela iz vašeg pitanja. Vaše ime i prezime neće biti objavljeno na sajtu, ako tako želite! Ako insistirate da vaše pitanje ne bude objavljeno na mojim sajtovima, onda su cene dva puta veće. Rok za odgovore je u proseku 7 radnih dana, a zavisi od toga, kakva ste pitanja postavili. Odgovor za 24h je 2 500 din, u kraćoj verziji. Možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs. Za detaljni odgovor od 3.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite 13.000 dinara i poželjno je sken lične karte da znam ko ste.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000148510
Sberbank

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

Testoviautomobila RS LOGO
Volvo